19. kolo
18.02.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rio Ave FC - SC Braga 1:1

Na čtvrté příčce se (prozatím) nic nezměnilo - i nadále ji hájí Braga, která zároveň ukrojila jeden bod z náskoku třetího Pacos Ferreira. Arsenalistas totiž dokázali vybojovat bod na hřišti dotírajícího Rio Ave; zápas skončil remízou 1:1..

Domácí začali utkání lépe a šli také okamžitě do vedení, ale Braga se rychle dostala do tempa zápasu, a vyrovnání přišlo ještě (těsně) před pauzou. Ani jeden z týmů tak nedokázal využít zaváhání Pacos Ferreira, který doma pouze remizoval s Nacionalem; Braga na něj momentálně ztrácí čtyři body, Rio Ave šest.

Vynikající start pro klub z městečka Vila do Conde byl zpečetěn brankou už po třech minutách - a šlo o vůbec první útok na bránu. Kreativní spolupráce Tarantiniho a Ukry skončila až na kopačkách egyptského forvarda Hassana, který překonal Quima dříve, než si vůbec stačil sáhnout na míč - 1:0.

Braga se však dokázala rychle oklepat a brzy ovládla střed hřiště. V zakončení se to nicméně neprojevilo - většina útoků Arsenalistas končila odvrácením na rohový kop, a skutečně gólových šancí bylo pomálu. Jednu z nich zaznamenal ve 34. minutě kanonýr Éder, který sice obešel gólmana Oblaka, ale poté minul prázdnou síť.

Hosté se tak kýžené branky dočkali až v nastaveném čase první půle - Mossoró vtrhl do vápna a po souboji s Wíresem se ocitl na zemi. Verdikt sudího Joaa Ferreiry byl jasný - penalta. K té se postavil Alan, a doslova vteřiny před poločasovým hvizdem srovnal skóre - 1:1.

To však Braze nestačilo a v tlaku pokračovala i po pauze - ba ještě více utahovala šrouby, zatímco Rio Ave se omezovalo na stydlivé pokusy o protiútoky, bez patřičného efektu. Bez prvku překvapení se obraz hry brzy přelil do nudy, s čímž se jako první rozhodl bojovat domácí kouč Nuno; Peseiro jej se svým střídáním napodobil až v posledních deseti minutách.

Skóre se však už nepohnulo; nebyly k tomu ostatně ani vyložené příležitosti. Diváky tak nejvíc zvedla ze sedaček červená karta pro střelce úvodní branky Hassana, která přišla v 87. minutě; ani tato přesilovka však hostům nepomohla k přetavení herní převahy ve vítězství.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

dejte pokoj s Rio Ave a Evropou - 1:2

Reagovat
hradec

Rio Ave 3:3 Braga

Reagovat
smazaný uživatel

bude to padat! 2,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele