19. kolo
16.02.2013 21:15 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Gil Vicente FC - Sporting CP 2:3

Ferreirova léčba šokem zatím zabírá tak nějak na střídačku. Tentokrát brutálně omlazený Sporting přestřílel Gil Vicente na jeho hřišti v Barcelos a po tomto kole by tak teoreticky mohl být na bodové úrovni se šestou Praiou. Potom už schází vyjít akorát další jeden krok, leč podstatně vzdálenější, a Lvi budou na pohárových příčkách...

Neuvěřitelných 21,7 let v průměru čítala včerejší jedenáctka uvadající lisabonské značky; na stoperu se vedle sebe postavili dva devatenáctiletí borci, Tiago Ilori s Ericem Dierem, a teprve druhou šanci v A-týmu dostali Zezinho s Brumou. Jesualdo Ferreira se zkrátka ničeho nebál a zpočátku se zdálo, že se bát nebudou ani jeho talentovaní vyvolení. Však do první sedmiminutovky své debutové zářezy vtěsnali hned dva Ferreirovi teenageři.

Hned ve druhé minutě si portugalský útočník Bruma narazil s Carrillem, podstřelil Adriana a šel se z premiérové trefy radovat jako první. O chlup později na něj potom navázal i stoper Tiago Ilori, když se hlavou opřel do Labyadova centru od rohového praporku. Stejný londýnský rodák se nicméně ještě ve 20. minutě postaral o komplikaci, když svou školáckou chybou nabídl gólovou příležitost Hugovi Vieirovi. A ten nezaváhal.

Navzdory faktickému navrácení do zápasu nicméně Gil Vicente žádné známky "nakopnutí" dále nevykazovalo. Ve skutečnosti obě strany rády odevzdávaly balony jen po pár souvislých přihrávkách, hra tedy byla mimořádně kouskovaná a do pauzy se už akorát Bruma marně pokoušel okamžitým zakončením potrestat Adrianovu hrozivou rozehrávku.

Teprve po obrátce se domácí doopravdy zvedli, a tak v 54. minutě dokonce stáhli ono dvoubrankové manko. Brito na levé straně hladce proplul kolem Miguela Lopese a nepozorný Joãozinho odrazil jeho centr rovnou do cesty bezproblémově skórujícího Huga Vieiry. Jesualdo Ferreira ihned reagoval stažením Labyada a vysvlečením včerejšího oslavence Diega Capela (25 let), což se ukázalo být rozhodujícím tahem. Právě nevzrostlý křídelník se totiž nebojácně pověsil do vzduchu a proměnil ve vítězný gól centr Miguela Lopese.

Tak se stalo v 63. minutě, aby ve zbytku utkání diváci přihlíželi zejména domácí snaze o další srovnání kroku. João Vilela při ní ovšem pouze orazítkoval břevno, aby pak v samotném nastavení Rui Patrício spolehlivě vychytal Halissona.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Gil Vicente 1:3 Sporting CP

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
Hiko

2:1

Reagovat
Hiko

rád jsem se mýlil

Reagovat
smazaný uživatel

napodobne

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele