25. kolo
08.04.2013 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto otočilo zápas a proti Braze zapisuje plný bodový zisk

Velice důležitou konfrontaci má za sebou Porto, které muselo odpovídat na další nástup vedoucí Benficy, nakonec však proti Braze zabralo a nepříznivý stav proměnilo ve výhru 3:1. Vedoucí Orli tak na čele drží čtyřbodový náskok.

Ani přes absenci Silvestre Varely a Marata Izmailova (disciplinární trest) neopustili Draci své tradiční rozestavení a kromě Jamese Rodrígueze se na křídle představil belgický univerzál Steven Defour, jehož to logicky daleko více táhlo do středu pole. Naproti tomu hostující ekipa vsadila na defenzivnější pojetí a Hugo Vianu s Custódiem ve středu pole doplnil Maurinho.

Velice kompaktní rozestavení přinášelo od první minuty svěřencům Josého Peseira kýžené ovoce, herní převaha mohla zakrátko vyústit ve vedoucí branku, João Pedro však zaváhání Otamendiho potrestat nedokázal! Portský velkoklub se nemohl dostat do tempa, hned několikrát dokonce změnil systém a pozice jednotlivých hráčů, ovšem ani to nepomáhalo. Druhá strana naproti tomu těžila z rychlého protiútoku: João Pedro na nic nečekal a okamžitě z první oslovil Alana, který už nezaváhal a střelou podél Heltona otevřel skóre - 0:1. SCB se tak po zásluze ujalo vedení.

Hostující radost ovšem neměla přílišného trvání. A kdo jiný by mohl za Porto srovnat krok, než jeden z kolumbijských zabijáků, tentokráte se do střelecké listiny zapsal pro změnu James Rodríguez a svým devátým ligovým zásahem dodal poločasu konečnou podobu - 1:1.

Po obrátce si střelec vyrovnávací branky prohodil místo s Defourem, který tak mohl alespoň častěji využívat svoji silnější pravou nohu k centrům. Hodně pozitivně se však na hře Dragões projevilo přesunutí Lucha Gonzáleze těsně za Jacksona Martíneze a rozestavení FCP se tímto rázem přeskupilo na jakési 4-2-3-1. Další výrazné oživění hry později znamenal nástup uzdraveného Christiana Atsua (nahradil Defoura).

Ghanský rychlík svým pohybem přidělával hostující defenzivě nemalé problémy (to samé rovněž čerstvý Kelvin na opačné straně) a zvýšená aktivita nakonec přeci jen přinesla kýžený efekt. Sedm minut před koncem řádné hrací doby to byl právě často kritizovaný Kelvin, kdo překonal Quima a mladý Brazilec za pár minut dodal výsledku i definitivní podobu - 3:1.

Autor: Jiří Vojík / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele