20. kolo
23.02.2013 21:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Porto - Rio Ave FC 2:1

Jediné jméno - Jackson Martínez. Kolumbijský zabiják byl ústřední postavou utkání mezi Portem a Rio Ave, v němž hosté potvrdili výtečnou sezonu a domácí favorit měl s jejich udoláním pořádný kus práce.

Vítor Pereira postrádal po vyčerpávající bitvě s Málagou v Lize mistrů hned tři opory základní sestavy - Eliaquim Mangala a Alex Sandro byli suspendovaní, zatímco James Rodríguez se stále ještě nedal zcela do pořádku. Porto tak sice dominovalo v držení míče, ale přesto působilo v první půli poměrně vyčpělým dojmem; během úvodní půlhodiny diváci zaregistrovali všehovšudy tři zaznamenáníhodné pokusy - Lucho a Izmajlov na jedné, Bebé na druhé straně.

Ve 31. minutě se však zničehonic nabídla ideální příležitost pro domácí - penalta! Izmajlov spadl ve vápně, míč si na bílý puntík postavil Jackson - a minul. Pozdější hrdina zápasu se ztrapnil pokusem o panenkovský dloubáček; slovinský gólman Oblak se však nikam nehnul, a míč tak samozřejmě bez problémů chytil.

A bylo hůř - alespoň pro portské fanoušky, kteří museli sledovat nedorozumění mezi Maiconem a Héltonem, jehož pohotově využil mrštný Braga, vtrhl do vápna a dloubnul míč přes zkoprnělého Héltona do sítě - 0:1.

Domácí však brzy srovnali, a vše začalo u Quiñóneze - kolumbijský levý bek vůbec při svém ligovém debutu velmi příjemně překvapil. Tentokrát šlo o ruku ve vápně po jeho centru; další penalta pro domácí, a míč si staví opět Jackson Martínez! Kdyby hvězdný forvard selhal i tentokrát, byl by to už pořádný průšvih, jenže napodruhé se mu už víra ve vlastní schopnosti vyplatila, a to i přesto, že si Oblak na míč sáhl - 1:1.

Dragoes hráli po pauze mnohem aktivněji a Oblak musel zasahovat proti střelám Fernanda a Jacksona; skóre však bylo stále vyrovnané. To platilo až do 77. minuty, kdy se Jackson prosadil podruhé v zápase - James Rodríguez, který mezitím přišel na hřiště za Izmajlova, poslal z levého křídla centr do vápna, jeho krajan si zpracoval míč a chladnokrevně propálil brankáře - 2:1.

A mohl z toho být i hattrick, nebýt Oblakova reflexivního zákroku. I tak však zůstává Martínezova bilance impozantní, stejně jako tomu je u Porta jako celku; šestadvacetiletý střelec má na kontě neuvěřitelných 22 gólů z 20 ligových zápasů (a 27 z 29 utkání celkově), zatímco Draci opět odskočili Benfice na tři body.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele