11. kolo
08.12.2012 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Moreirense FC 1:0

Porto prohrálo proti Braze a PSG, což byly první dvě po sobě jdoucí porážky od roku 2009, a proto dnes nutně potřebovalo vyhrát. To se sice povedlo, ale výsledné skóre 1:0 správně naznačuje, že to byl pořádný boj..

O sestup hrající Moreirense do utkání vstupovalo z pozice jasného outsidera, a taktika tedy byla jasná - zaparkovat autobus a doufat, že se domácí nedokážou prosadit. Málem se to povedlo - nebýt vynikajícího Jacksona Martíneze, který nastoupil od začátku společně se svými hvězdnými útočnými kolegy Rodríguezem a Varelou. Není pochyb o tom, že kouč Vítor Pereira nechtěl ponechat nic náhodě.

Porto sice mělo (očekávatelně) výraznou převahu v držení míče, ale jeho hráči vypadali unaveně a jen těžko se dokázali propracovávat do jasných šancí. První gólovka nicméně přišla už po 55 sekundách hry, kdy poprvé zakombinovali Rodríguez s Martínezem a druhý jmenovaný opřel svůj volej těsně vedle Ribeirovy brány.

Moreirense se v první půli dostalo k jediné střele - neškodné navštívence Pintassilga, která přelétla Héltonovu klec. V obraně se jim nicméně dařilo výborně, působili zkonsolidovaně a dobře nabourávali útočnou hru domácích. Jedinou větší šancí první půle tak byl pokus Moutinha, jehož jedovatou levačku vytáhl Ribeiro nad břevno.

Fanoušci dávali svoji nespokojenost najevo bučením, a Porto do druhé půle nastoupilo přece jen aktivněji. James Rodríguez mohl skórovat krátce po opětovném rozehrání, ale Ribeiro jeho krátkometrážní střelu fantastickým zákrokem vykopnul. To už se však schylovalo k prolomení obranného zámku hostů, což se nakonez povedlo druhé kolumbijské hvězdě Martínezovi, jehož hlavička po jednom ze 17 (!) domácích rohů zapadla přesně do růžku brány - 1:0.

S vedením v kapse se Porto rozhodlo hrát údržbu a posledních 20 minut hrálo na co nejvyšší držení míče; Hélton na hřišti ani nemusel být. V jediné větší šanci na zvýšení náskoku se po Danilově přihrávce ocitl opět Martínez, ale Ribeiro dobře vyběhl a snížil mu střelecký úhel. Moreirense tak sice prohrálo, ale domů může jet s hlavami nahoře - Dragoes se dnes zapotili více, než by bylo zdrávo.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Hiko

4:1

Reagovat
FC Porto FC

Kelvin a Iturbe jsou dva různí hráči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele