22. kolo
08.03.2013 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Estoril Praia 2:0

Porto se podle očekávání ihned vrací na vítěznou vlnu, na domácí půdě se totiž vůbec nenechalo zaskočit na poháry útočícím Estorilem. Dvěma góly rozhodlo již během úvodní čtvrthodinky, takže pro zbytek utkání klidně mohlo zvolnit, což mu zvláště před odvetným zápasem Ligy mistrů s Málagou řádně bodlo...

V konečném důsledku tak Praia na Dragãu dost možná udělalo nějaký rekord hostujícího týmu, co se držení míče týče (vyjma tradičně silných celků pochopitelně), domácí to nicméně vskutku nemusí trápit. Oni totiž nejenže velmi brzy rozhodli, hlavně po dvou měsících přivítali v základní sestavě obvyklého tahouna Jamese Rodrigueze. Právě mladý Kolumbijec přitom zařídil úvodní trefu ze čtvrté minuty; Maicon se prosadil po jeho rohovém kopu.

To Jackson Martínez už svého druha ke svému zásahu nepotřeboval - stačila mu jedna neposedná Manova ruka a pokutový kop. Pokud šel hostující trenér Marco Silva do tohoto složitého klání s nějakým speciálním herním plánem, mohl jej roztrhat a zahodit. Po druhé inkasované brance už jen zkrátka vrhl veškerá těla dopředu, a to málem instantně zafungovalo. Lica divže nezužitkoval mizernou Otamendiho malou domů a Eduardo zhruba deset minut před přestávkou z přímého kopu dokonce orazítkoval břevno.

Také po pauze Dragões spíše odpočívali, než že by se snažili navýšit svůj náskok, čehož ale Estoril zvládal pravidelně využívat akorát k několika bezzubým rohovým kopům. A vzhledem k tomu, že Porto ve zbytku duelu rovněž hrozilo maximálně zlehka (Castro s Atsuem měli své rozpačité pokusy), poutaly pozornost spíše jinačí události.

Například střídání Lucha Gonzáleze, který za čáru odešel s menšími obtížemi, potažmo zdravotní problémy brankářské jedničky Héltona (Fabiano se už dokonce rozcvičoval, Brazilec se ale nakonec rozhodl dochytat). Takové nepříjemnosti si zrovna před Málagou Porto určitě nemohlo přát.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
FC Porto FC

Další ze soupeřu který nemám rád nejhorší je jejich stoper Steven Vítoria který nám dal ve 2 posledních zápasech 3 fiky :D

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

nečekám překvápko - 2:0

jinak "nejchudší region Portugalska", předpokládám, že to je bráno za celé Norte, rozhodně je to dost zavádějící (i když možná dostatečné pro úředníky z Bruselu), nejde přece porovnávat Porto třeba s Mirandou do Douro, kde třeba najdete lidi, kteří neumí ani čist

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele