8. kolo
02.11.2012 21:15 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Porto - CS Marítimo 5:0

Šampioni z Porta pokračují v terorizování celé ligy v podobném stylu, na jaký jsme zvyklí - Marítimo doma zlikvidovali 5:0, a pochopitelně u toho byly hlavně kolumbijské útočné hvězdy, Jackson Martínez a James Rodríguez. Skóre doplňoval třetí člen skvělého ofenzivního trojzubce, Silvestre Varela.

Marítimu se poslední rok a půl poměrně daří a získalo si v Portugalsku slušnou pověst úspěšného týmu, ale na Estádio do Dragao byli jeho hráči naprosto bezmocní. Porto totiž utkání zcela ovládlo a nedalo svému soupeři sebemenší šanci.

Už po čtyřech minutách to bylo 1:0 - úžasná kombinace domácích hráčů skončila u Moutinha, který našel luxusní kolmicí Jamese Rodrígueze. Ten následně okamžitě uvolnil svého krajana Martíneze, nejlepší střelec týmu obešel gólmana Ricarda a pohodlně skóroval.

A šance se kupily. Lucho se málem trefil hlavou, Jackson dokonce dostal míč do sítě, ale byl přichycen v ofsajdu, a Danilovi překazil gólovou radost pohotovým zákrokem Ricardo - to vše v prvních 20 minutách. Na druhý gól si museli diváci počkat do 35. minuty, ale stálo to za to: Varela převzal míč na levém křídle, vyhnul se dvěma obráncům, vtrhl do vápna a propálil bezmocného Ricarda krásnou ranou do vinglu.

Přestože Porto už mělo tři body prakticky doma, hráči nepolevovali v aktivitě a ve druhé půli přidali ještě další tři branky. Mistr finálních přihrávek Moutinho předvedl své umění hned dvakrát, když předložil spektakulární nabídky ke skórování Martínezovi (59') i Rodríguezovi (72').

Mezitím mohl ještě slavit Danilo, ale Ricardo mu gólovou radost překazil i napodruhé, když konečky prstů vytlačil jeho dalekonosnou střelu nad břevno. Skóre zápasu tak nakonec uzavíral opět James Rodríguez, který se dostal do vápna a pohotovou střelou překonal hostujícího gólmana popáté.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (4)

Přidat komentář
Hiko

Porto doma umí - 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

dnes handicap.....

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, dnes dáme hcp

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele