7. kolo
28.10.2012 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CS Marítimo - SC Braga 0:2

Braga v těžkém utkání na půdě dalšího pohárového účastníka Marítima dokázala vyválčit všechny tři body a nadále se tak drží na dostřel vedoucího dua Porto - Benfica. Hrdinou zápasů se stal hostující útočník Éder, který vstřelil obě branky.

První poločas příliš fotbalové radosti nenabídl; to je vcelku pochopitelné, uvědomíme-li si, že oba soupeři měli v nohách náročné zápasy na evropské scéně. Obraz hry byl přiměřeně vyrovnaný, přičemž vynikala zejména dvojice útočných hráčů - za domácí to byl Sami, za hosty ve formě hrající Éder. Ani jejich snaha však nedokázala v úvodním dějství prolomit opatrný charakter zápasu - nikdo zkrátka nechtěl udělat první chybu, a tak se diváci v ochozech spíše nudili.

To se nicméně rychle změnilo krátce po startu druhé půle. Braga se totiž rychle dostala do vedení, když se k přímému kopu postavil Hugo Viana a nacentroval do pokutového území. Obrana Marítima nedokázala toto nebezpečí odvrátit, a tak míč prolétl až k Éderovi, který propálil hradbu těl před sebou a překonal Salina poprvé.

Marítimo se však nevzdávalo. Hosté se totiž po úvodní brance stáhli do obranné ulity a setrvali v ní celou závěrečnou půlhodinu; své umění tak musel předvádět zejména gólman Beto. A domácí útočníci z něj byli notně zoufalí: náhradník za stabilní jedničku Quima se totiž blýskl hned třemi vynikajícími zákroky.

Tři minuty před finálním hvizdem se pak odehrála zdaleka nejdramatičtější situace celého klání. Náhradník Alan našel v ojedinělé šanci Bragy precizním centrem Édera, a pohotový forvard promptně poslal míč na Salinovu bránu. Domácí gólman však míč okamžitě vyrazil, a rozhodčí Olegário Benquerenca tak stál před složitým rozhodnutím - byl to gól, nebo ne? Nakonec byla branka (správně) uznána, což se ovšem Salinovi nelíbilo. Následné protesty mu vysloužily červenou kartu, a domácí tak místo kýženého vyrovnání museli čelit porážce s obráncem Valentine Robergem mezi tyčemi.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele