Další články

Livesport Focus: Nejpřekvapivější mistři aneb 5000:1 na Lišky, král Giroud a sprintující Vlci

Německá Bundesliga má po dlouhých 11 letech panování Bayernu Mnichov nové krále. Jsou jimi fotbalisté Bayeru Leverkusen, jimž se přitom na začátku tisíciletí začalo kvůli jejich nemohoucnosti vyhrát jakoukoliv trofej, i když k ní měli blízko, přezdívat Neverkusen.

Liga Portugal - preview 29. kola: Na tahu je Benfica

Nejlepší týmy letošní sezony mají toto kolo za sebou a jedinou výjimkou je Benfica. Lisabonský celek bojuje s Marseille o postup do semifinále EL a dvojzápas si proloží ligovým utkáním proti Moreirense.

K žádné schůzce nedošlo, reaguje Amorim na informace o dohodě s Liverpoolem

Lisabonský Sporting míří za ziskem portugalského titulu a výhradně na nejbližší zápasy se koncentruje jeho trenér Rúben Amorim. O jeho služby se zajímá Liverpool a média tento týden informovala o ústní dohodě mezi Reds a kormidelníkem, ten ovšem něco podobného důrazně popřel.

Liverpool má podle médií ústní dohodu s koučem Sportingu Amorimem

Liverpool se podle některých britských médií ústně dohodl s koučem Sportingu Rubénem Amorimem, že v létě nahradí odcházejícího Jürgena Kloppa. Devětatřicetiletý portugalský trenér by měl na Anfieldu podepsat tříletou smlouvu.

Liga Portugal - souhrn 28. kola: Sporting jde do trháku

Sporting v derby porazil Benficu a šest kol před koncem má na rivala v čele tabulky čtyřbodový náskok, navíc utkání k dobru. Braga doma prohrála 0:3 s Aroucou a dala příležitost Vitórii, ta uspěla v Portu.

Liga Portugal - preview 28. kola: Casa Pia jakožto favorit proti Estorilu

Casa Pia chce přidat další výhrou proti Estorilu, který je však ve formě, neboť opanoval předešlé dva zápasy. Potvrdí hostitelé pozici favorita?

Zasloužili jsme si lepší výsledek, láteřil Bah po dalším nezdaru v derby

Uplynulých pět týdnů nabídlo hned tři velká lisabonská derby a ta přinesla zklamání do řad hráčů a fanoušků Benfiky. Té se po výsledkové stránce nepovedl ani včerejší ligový souboj, Sportingu podlehla 1:2 a odmítla možnost zdramatizovat boj o mistrovský titul.

Prioritou Liverpoolu má být Amorim, Reds prý zahájili jednání

Liverpool je jedním z předních evropských klubů, které výhledově shánějí nového kouče a nejvýše na seznamu anglického celku je Rúben Amorim. Stále teprve 39letý trenér odvádí vynikající práci v lisabonském Sportingu, Reds pak podle posledních zpráv měli vytáhnout do boje a zahájit jednání.

Liga Portugal - souhrn 27. kola: Braga přestřílela Portimonense

Porto nečekaně padlo v Estorilu, kde byly k vidění i tři červené karty, a vypadá to tak, že letos Draci skončí na třetím místě. Guimaraes nadále tlačí na Bragu, čtvrté vítězství v řadě si připsala proti Moreirense. Snahu o poháry nevzdává ani Arouca, ta si vyšlápla na Farense. K dočasnému střídání stráží došlo už v pátek na čele tabulky portugalské ligy. Benfica těsně porazila Chaves a posunula se před Sporting, ten ale vzápětí kontroval triumfem nad Estrelou. Braga v pondělní dohrávce přestřílela Portimonense 5:3.

Liga Portugal - preview 27. kola: Braga v zajímavé pozici

Před utkáním s utrápeným Portimonense se portugalská Braga ocitla v zajímavé pozici. Sice musí odrážet nápor Vitórie, která se na ni bodově dotáhla, na druhou stranu v případě vítězství se může přiblížit třetímu Portu na dva body.

Liga Portugal před cílovou rovinkou: O titul se bude hrát v Lisabonu, o udržení všude

Poslední reprezentační pauza sezony 2023/2024 je za námi a to znamená, že většinu evropských lig čekají v nadcházejících dvou měsících rozhodující boje o tituly, poháry i udržení. Výjimkou není ani Liga Portugal, která v právě probíhajícím ročníku nabídla už několik překvapivých zvratů a boje jsou před zbývajícími osmi koly otevřeny na všech frontách.

Drsný vzkaz pro Di Maríu: Nevracej se do Rosaria! Jeho rodině vyhrožovali smrtí

Rodině argentinského ofenzivního hráče Ángela Di Maríi v Rosariu vyhrožovali smrtí krátce poté, co šestatřicetiletý křídelník Benfiky Lisabon prohlásil, že by chtěl ukončit kariéru v rodném městě. S odkazem na tamní policii to napsala agentura Reuters.

Odchod ze Sportingu? Soustředím se pouze na zisk titulu, vyhlásil Gyökeres

Viktor Gyökeres se po letním příchodu zařadil k oporám Sportingu Lisabon, s nímž vede portugalskou nejvyšší soutěž. Pětadvacetiletý útočník si skvělými výkony řekl o pozornost evropských velkoklubů, možným přestupem se však nezabývá a přemýšlí jenom nad úspěchem s aktuálně prvním týmem Ligy Portugal.

Liga Portugal - souhrn 26. kola: Sporting zůstává na čele

Benfica porazila venku v derby Casa Piu a dostala se dočasně na první místo, nicméně o pár hodin se navrátil do vedení Sporting po hladkém skalpu Boavisty. Porto ve druhé půli otočilo s Vizelou a zvítězilo 4:1. Braga v těžkém duelu přehrála Gil Vicente a upevnila si čtvrtou pozici. Estoril Praia zvládl důležité utkání s Portimonense, místo něhož se vyhoupl nad sestupové pásmo. Všechno ale nasvědčuje tomu, že oba celky budou o záchranu bojovat až do samého konce sezony.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele