17. kolo
26.11.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 1:1

"Souboj titánů" mezi Zenitem a CSKA Moskva skončil smírem, přestože domácí byli o parník lepším mužstvem, a ani pro jeden z týmů se situace v tabulce nemění. CSKA zůstává stále první, Zenit zase na třetím místě. Domácím však o dva body utekla Anži, a tak jejich ztráta narostla na tři body, k CSKA se dagestánský tým logicky přiblížil.

Do utkání před liduprázdným Petrovským vstoupili daleko lépe domácí a hlavu obraně Armějců motal hlavně Danny, ovšem ani v sedmé, ani v osmé minutě jeho snaha ke gólu nevedla. V 10. minutě to byl Dzagojev, který mohl jako první prorazit, avšak Aňukov dokázal odvrátit na roh. Po docela slibné první desetiminutovce nastalo celkem hlušší období, během kterého si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit větší příležitost. V 29. minutě se k přímému kopu postavil Hulk a vypálil tvrdě do rohu branky, Akinfejev však celkem jednoduše vyboxoval. O pět minut později pálil nebezpečně nad Denisov, i tentokrát Akinfejev měl vše pod kontrolou. CSKA nemělo míč téměř pod kontrolou, a tak se celkem logicky snažilo hrozit z protiútoků. Ani jeden ale nemohl být úspěšný, kvůli přemíře nepřesností ve hře hostů. Zato Zenit se do šancí dostával celkem jednoduše a zcela ovládal hru, držení míče po prvním poločase v podobě 73 ku 27 ve prospěch Zenitu mluví za vše.

Do druhého poločasu už nenastoupil trápící se Hulk a jeho místo zaujal Bystrov. A ani druhý poločas nám nenabídl změněnou tvář. CSKA se stále nemohlo dostat do rytmu a Zenit jasně dominoval. Tato dominance nemohla mít jiné vyústění než vstřelený gól. Na levé straně, těsně před vápnem hostů, si krásně narazil Janbajev s Fajzulinem a reprezentační obránce, toho času na hostování z Lokomotivu Moskva, otevřel účet zápasu - 1:0! A ani tento gól CSKA neprobudil. Zenit dále udával tempo hry a snaha Armějců ve hře dopředu se sestávala ze sporadických průnicích Musy, které domácí obrana často dokázala ukončit už v zárodku. V 71. minutě poslal Janbajev načechraný centr na Keržakova a Alexander vystřihl krásné nůžky! Bohužel bránu CSKA netrefil.

O osm minut později našel Danny před Akinfejevem nehlídaného Keržakova, ovšem nějakým zázrakem se přihnal Nababkin a dokázal domácímu útočníkovi skočit pod nohy. V 83. minutě Musa ve vápně krásně našel Dzagojeva, kterého nedovoleně podkopl Hubočan, a tak byla nařízená penalta. K té se postavil Švéd Rasmus Elm a sebejistě poslal Malafejeva na opačnou stranu - 1:1! Do konce utkání se sice Zenit snažil zvrátit výsledek ve svůj prospěch, ovšem bezvýsledně. Utkání tak skončilo pro domácí celkem krutou remízou 1:1.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zenit ted bude hrat bez fanousku takze bych to videl na tip 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele