18. kolo
30.11.2012 17:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Spartak Moskva - Zenit Petrohrad 2:4

V pro nezaujatého diváka oku lahodícím zápase přejel Zenit celkem přesvědčivě Spartak Moskva a prozatímně stoupá tabulkou na druhé místo. Pro domácí jde o druhou celkem drtivou porážku v krátké době a co hůř, hlavně v zápase, kde nebyli horším mužstvem. Zenit ovšem své šance proměňoval, a tak po zásluze vyhrál 4:2.

Na, jako vždy, téměř prázdné Lužniki vyběhli aktivněji hostující hráči. Konkrétně to byl Hulk, který už ve druhé minutě zápasu vtrhnul do vápna Spartaku, ovšem jeho snaha se zatím minula s účinkem. Ve 4. minutě dostal vynikající míč za obranu Danny a šel jeden na jednoho s Dikanem. Dnešní kapitán Petrohradských však těsně minul. O minutu později se přihlásil i Spartak, ale Emenike také nebyl úspěšný. V 19. minutě měl velkou příležitost Žano. Emenike mu před vápnem přiťukl a talentovaný Gruzínec stál jenom proti Malfejevovi. Situaci však nedokázal vyřešit správně a přestřelil. Nedáš, dostaneš, známé přísloví, které se do puntíku vyplnilo. O dvě minuty později totiž Hulk využil chyby obrany, vzal si míč na střed a rozhodl se střílet z úctyhodné vzdálenosti. Jeho ránu gólman Dikan hodně podcenil a nedokázal ji zbrzdit natolik, aby nepřešla brankovou čáru - 0:1!

Ve 26. minutě už bylo ale vyrovnáno. Dmitrij Kombarov nacentroval z levé strany do vápna Zenitu, kde nejvýše vystoupal Arťom Dzjuba a zavěsil - 1:1! O sedm minut později se do šance dostal šikovný D. Kombarov, ale Malafejev skvělým zákrokem kryl. O další minutku později měl možnost na reparát Žano, jenže z těžkého úhlu znovu pouze přestřelil. A tak musel dát gól Zenit. Ve 41. minutě Danny těsně za půlkou nahrál Witselovi a Belgičan šel s míčem středem pole. Vzhledem k tomu, že jej nikdo nebránil, postoupil s balónem u nohy až na metu cca 30 metrů, ze které vyslal vynikající projektil k tyči Dikanovy brány - 1:2! Do konce poločasu se výsledek nezměnil, a tak domácí šli do šatny s trochu rozporuplnými pocity.

Do druhého poločasu vstoupili, na rozdíl od toho prvního, lépe Spartakovci. Emenike už ve 48. minutě mohl jít proti Malafejevovi. O dvě minuty později uvolnil Dzjuba Žana, ale jeho střílená přihrávka na Emenikeho byla příliš slabá. Úspěšní nedokázali být ani Dzjuba s Parejou. V 64. minutě to byl právě Argentinec, který dostal žlutou kartu, která měla obrovský vliv na pozdější vývoj zápasu. O pět minut později totiž Pareja dostal druhou žlutou za faul na Keržakova a byl vykázán. A hned v 71. minutě jeho absence dokázal Zenit využít. K exekuci přímého kopu se postavil sám postižený Keržakov a mířil pouze do zdi, od které se míč odrazil k Hubočanovi. Slovenský zadák následným centrem našel ve vápně nikým nekrytého Witsela a ten znovu dosti kuriózním gólem překonal Dikana - 1:3!

A o sedm minut později již bylo hotovo. To si totiž do parády vzal míč Širokov a dlouhatánským lobem překonal nejen obranu, ale i Dikana, trefil přesně levý roh brány - 1:4! Spartak se však nevzdal a v 82. minutě dokázal snížit. Obrana zenitu totiž pojala hodně vtipně roh "Masa" a ani jeden hráč si nebyl schopen vzít na starost Emenikeho. Přestože byl ve vápně v červeném dresu jediným hráčem - 2:4! Do konce utkání si ale domácí už nevypracovali jedinou příležitost, pouze v nastavení ještě pykal za brutální zákrok na Bystrova Insaurralde, a tak Zenit díky své produktivitě bral všechny tři body.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele