17. kolo
25.11.2012 10:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Spartak Moskva - Dinamo Moskva 1:5

Spartak těžce nezvládl derby s Dinamem a odchází s debaklem 1:5. Prakticky rozhodnuto bylo už během prvního poločasu, kdy hosté vstřelili 3 branky. Ve druhém poločase přidalo Dinamo ještě dvě branky, čestný úspěch za domácí obstaral v 90. minutě Dzjuba.

Kdo by to čekal, Spartak předvedl naprostý výbuch a Dinamo jej přehrálo rozdílem třídy. Ihned po zápase vedení Spartaku odvolalo Unaie Emeryho. Svěřenci Dana Petrescu do utkání vstoupili jednoznačně aktivněji, protože během prvních pěti minut zahrozili jak Kurányi (hlavou), tak Kokorin (zblokován Suchým). První nebezpečnější příležitost domácích zahodil v 11. minutě Gorbatěnko. O pouhé čtyři minuty později jsme měli možnost vidět první gól. Hvězda hostů Alexander Kokorin se postavil k přímému kopu z cca 30-ti metrů a rozhodl se pro přímou ránu na branku. Tu by asi brankář Dikan měl, ovšem to by se míč nesměl odrazit od Suchého do protipohybu - 0:1! V 18. minutě bylo pro domácí ještě hůř. Dzsudzsak dostal míč na pravé křídlo a upaloval za obranou Spartaku, následně poslal míč do vápna, kde nebyl k vidění nikdo v červených dresech, kromě Suchého, který promáchl, naopak jeden modrý tam byl. Cristian Noboa zavěsil k pravé tyči - 0:2! Spartak byl jako opařený A Dinamo dále bušilo do jeho obrany, zejména Kokorin s Dzsudzsakem. Ze strany domácích se jednalo o ojedinělé pokusy De Zeeuwa, případně Ariho. Ve 36. minutě si na dlouho přihrávku naběhl zleva mladík Solojev, ale dokázal trefit pouze boční síť Dikanovy brány. Spartaku se stále nepodařilo dostat do větší šance, snažili se o to jak Žano, tak Jurado, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Naopak v nastavení vystavil domácím šancím na výhru tvrdé K.O. Kokorin. V souboji jeden na jednoho si poradil s Parejou a před dobíhajícím Suchým jednoduše zasunul za Dikana - 0:3!

Spartak však chtěl něco s výsledkem dělat a místo Gorbatěnka na hřiště do druhého poločasu vyběhl Dzjuba. A hned v 50. minutě nechal vyniknout hostujícího brankáře. O pět minut později to byl Kokorin, který si znovu poradil s Parejou, ale jeho střelu zastavila boční síť. V 59. minutě tu byl opět Dzjuba a jeho střela, tentokrát nad. V 63. minutě odstoupil kvůli poranění autor dvou gólů Kokorin a na hřiště se dostal Jacob Jantscher. Jak se ukázalo, pro zbytek utkání docela důležitý moment. Tím bylo i střídání o deset minut později, kdy přišel Semšov místo otřeseného Solovjova. V 80. minutě totiž oba dva zmínění byli u dalšího gólu. Janstscher si na levém křídle narazil s Noboou a ocitl se osamocen za obrannou řadou Spartaku. Stačilo už jen míč předložit úplně volnému Semšovovi - 0:4! O osm minut později se znovu skóre měnilo. Během protiútoku se dostal míč na levé křídlo opět k Jantscherovi a jeho přihrávka před bránu znovu nalezla Semšova - neskutečné 0:5! Domácím se alespoň v nastavení podařilo vstřelit čestný gól. Jurado nacentroval do vápna a Dzjuba vynikající ranou z otočky skóroval, ovšem již nic nemohl na porážce změnit - 1:5!

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dostat doma pětku od letos podprůměrného Dinama, to koukám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Dinamo je průměrné jo?

Reagovat
smazaný uživatel

podíval jsem se sem až dneska, ale ... bylo to myšleno tak, že letos jsou za svým každoročním průměrem, nikoliv průměrem vůči zbytku ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele