19. kolo
10.12.2012 14:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 0:1

Spartak překonal Rubin a posunuje se na pohárové příčky. Kazaňští naopak klesají na sedmou příčku a zdá se, že se družina Kurbana Berdyjeva dostává do mírné krize. Spartak naopak slaví první vítězství pod dosavadním koučem Valerijem Karpinem.

Zápas na stadionu Centralny začal v hodně vlažném tempu. Ani jeden z týmů se nikam nehnal, a tak jsme první zajímavější příležitost zaznamenali až v desáté minutě. McGeady se dostal do palebné pozice po přiťuknutí Ariho, jenže do rány mu vskočil kapitán domácích Šaronov. O tři minuty později pálil na druhé straně krásně z dálky Ansaldi, jenže jeho projektil dokázal brankář Pesjakov krýt. Toto byl opravdu poslední zajímavější moment utkání na dlouhou dobu, pokud nebudeme potaz brát fauly a žlutou kartu Natcha. Až ve 37. minutě se po přímém kopu Kombarova a hlavičce Dzjuby dostal míč ke Källströmovi, který nedokázal přesně zamířit. Tři minuty na to ukázal sudí Bezborodov žlutou kartu Makejevovi. Toto rozhodnutí rozlítilo Karpina natolik, že si stěžoval tak vehementně, že mu sudí dal jasně najevo - buď je to naposledy, nebo bude vykázán z lavičky. Do konce poločasu se ještě do zakončení tlačil Spartak, jenže centr na Dzjubu byl příliš vysoký.

Ze startu druhé půle se do zakončení hnal Šaronov, ale trefil jen hráče Spartaku. Následně se mohl do kolonky střelců zapsat i Ďaďun, jenže centr Kuzmina nebyl úplně nejpřesnější. V 60. minutě upaloval po odkopu od brány po levém křídle Jurado, který dokázal naprosto vyšachovat celou obranu Rubinu, včetně Ryžikova, takže po jeho přihrávce měl už McGeady úkol jen prostřelit tři hráče ve vínovém dresu - 0:1! V 74. minutě mohl zvyšovat Bryzgalov, ale jeho hlavička přeletěla branku. O minutu později mohlo být dokonce vyrovnáno. Po Kuzminově centru se ve skvělé pozici objevil Davydov, ale při zakončení selhal. Do konce utkání už bylo na hřišti prakticky jen jedno mužstvo a tím byli hosté z hlavního města. Domácí tak mohou děkovat Ryžikovovi, že utkání skončilo pouze 0:1.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0.1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele