13. kolo
28.10.2012 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Anži Machačkala 2:1

Šlágr kola pro sebe získal Rubin a dotahuje se tak na pouhý bod od příček zajišťujících poháry, naopak Machačkala prohrála po sedmi vítězstvích v řadě a tak z vedoucí pozice padá na druhou pozici.

To byl začátek! Kazaň, kterou zužuje impotence v útoku, dokázala nečekaně rychle otevřít skóre. Ve třetí minutě ještě nebyl úspěšný Natcho ani Rondón - Izraelec střílel nádherně z přímého kopu, ale před Gabulovem odvrátila obrana hostů, následná Rondónova dorážka také nebyla úspěšná. Ve 4. minutě po Bocchettiho rozehrávce se dostal míč k Rondónovi, který s lehkostí obešel po pravé straně Joaa Carlose, nabil pod sebe Kuzminovi a ten se nemýlil - 1:0! Rubin následně nepůjčil zjevně otřesené Machačkale míč a tlačil dále, přičemž přišla jako blesk z čistého nebe odpověď - Traoré si, na hraně ofsajdu, naběhl na Žirkovovův pas a nadvakrát přelstil Ryžikova - srovnáno 1:1!

V tuto chvíli převzali hosté zcela iniciativu a začali hrozit, ale Eto’o ani Traoré branku nevstřelili. Ve 20. minutě se míč dostal k Alanu Kasajevovi, ruský technik si posunul míč zleva do středu a nádherným angličanem nedal Gabulovovi šanci - 2:1! O 2 minuty později Kasajev zamotal na křídle hlavu Agalarovovi předložil míč do vápna Natchovi, ale jeho střela byla zblokována. Následně Eto’o ve 25. minutě vybídl ke skórování Lacinu Traorého, ale hráč z Pobřeží Slonoviny ztroskotal na výtečném Ryžikovovi. Ve 33. minutě trefil Ansaldi tvrdě do hlavy spoluhráče Orbaize a ten byl nucen střídat, na jeho místo přišel Töre. A ten byl u další velké příležitosti. Po jeho centru ve 43. minutě měl obrovskou příležitost Natcho, ale vystřelil pouze podél levé tyče.

Po velmi energické první půli začala i druhá velmi zostra, během první pětiminutovky se Traoré hned 3x tlačil do zakončení, ale ani jednou nebyl úspěšný. V 56. minutě opět zahrozil Rubin, dnes skvělý Kuzmin se protáhl po pravém kraji, předložil míč Rondónovi, ale Venezuelan mířil nepřesně. V této fázi se Rubin začal znovu pomalu osmělovat do útoku a přebírat otěže utkání, ovšem zchladit jejich snahu mohl, v 69. minutě, Eto’o. Po Traorého hlavičce se natahoval po míči před Ryžikovem, ale míč byl na jeho nohu moc dlouhý. Ze strany Machačkaly dále hrozil zejména ze vzduchu Traoré, na druhé straně byl hlavní hrozbou Rondón.

Týmy hrály nahoru dolů a přicházely další šance - Rondón nacentroval před bránu, ale Kuzmin před prázdnou bránou hlavičkoval vedle. Následující šanci opět hlavou spálil Šaronov. V 87. minutě byl ke skórování opět vybídnut aktivní Traoré, z penaltového puntíku ovšem hlavičkoval přímo na Ryžikova. O dvě minuty později, po Natchově přímém kopu, prošel Rondón přes Žirkova a spadl v pokutovém území, ovšem hlavní sudí správně penaltu neodpískal. Zápas se blížil ke konci, ovšem v samém závěru ještě mohl Traoré vyrovnat - pokutovém území Rubinu se obtočil kolem Šaronova a zakončil, ovšem ani tato střela neměla gólové parametry.

Tato šance byla tím posledním, co se v tomto utkání, které splňovalo ty nejvyšší parametry, stalo. Rubin se ukázal v tom lepším světle, ovšem Machačkala s i přes prohrue nemá za nic stydět.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:2

Reagovat
HullCity

1:2

Reagovat
HullCity

Konečně nějaký pořádný výsledek pro Kazaň!!Anži po dlouhé době padá na 2.místo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele