16. kolo
18.11.2012 13:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Mordovija Saransk - Kubaň Krasnodar 0:3

Mordovia se ani po dnešním kole z posledního místa nedostane. Přestože ve vzájemném souboji byla jasně lepším týmem, doplatila na neschopnost střílet góly a nepodržel ji ani brankář Abakumov. Zápas tak skončil celkem jednoznačně pro Kubaň 0:3.

Mordovia byla první, kdo se dostal do šance a byl to, kdo jiný než agilní Pančenko. Útočník domácích se k zakončení prodral už ve druhé minutě, ale mezi tři tyče vůbec nemířil. O chvíli později to zkoušel i Aldonin, kmenový hráč CSKA ve službách Mordovije, ovšem jeho střela se nedostala ani k bráně hostů. V 8. minutě se osmělili konečně i hosté. Özbiliz z rohu našel Ionova, ale ten se k zakončení ani nedostal. Zápas dále neprobíhal v příliš vysokém tempu a byl plný nepřesností. Z jedné z nich také vznikl první gól zápasu. Z pravé strany letěl do pokutového území domácích ne příliš přesný centr na Baldého. Toho si ovšem nebyl vědom Stepaněc, stejně tak si nevšiml, že mu vybíhá brankář Abakumov, a tak svým zásahem v 18. minutě daroval hostům vedení. Jen o deset minut později bylo domácím hůř. Dealbert získal na půlce míč, posunul na Baldého, který nikým neatakován postupoval a postupoval, až se dostal k vápnu domácích. Z jeho hranice se odhodlal pro střelu, která doplachtila až za Abakumovova záda - 0:2! Ve 35. minutě měl velice dobrý pokus Ivanov, jeho střela letěla však těsně vedle. Jen o dvě minuty později se do pokutového území hnal Muchamecin, který spadl po skluzu Armase. Penaltu však nevybojoval, akorát viděl od sudího žlutou kartu za simulaci. Muchamecin byl hlavní postavou i ve 41. minutě, ovšem jeho střela postrádala razanci a tak brankář Belenov v pohodě zasáhl.

Domácí se pomalu nestačili ani rozkoukat ve druhém poločase a už prohrávali o tři góly. Özbiliz z 22 metrů zahrával přímý kop, který poslal přímo doprostřed branky. Vypadalo to jako pro jednoduchou práci pro domácího brankáře, ovšem Abakumov udělal nepochopitelný pohyb, a tak dokázal vyrazit míč jen do tyče, odkud letěl do sítě - 0:3! V této chvíli začala Mordovia opravdu svého soupeře tlačit a zasloužila se o to zejména dvojice útočníků, Pančenko s Muchamecinem. První jmenovaný pálil už v 53. minutě, ale Belenov bez problémů chytil. Muchamecin brankáře hostů prověřil o deset minut později, avšak opět bez úspěchu. V 71. minutě, po faulu Armase, zahrával přímý kop Aldonin. Našel Muldarova, ale jeho hlavička letěla vedle. O minutu později se v dobré příležitosti objevil Pančenko, ale jeho střelu zblokoval pouze obránce.

V 75. minutě konečně domácím pomohl i Abakumov, který zpacifikoval střelu Popova. O tři minuty později se Popov radoval, protože míč za Abakumova dostal, ale rozhodčí správně odpískali ofsajd, a tak se pokračovalo za stavu 0:3. V 81. minutě to byli naopak domácí, jmenovitě Pančenko, kteří skórovali z ofsajdu. V 87. minutě po souboji s Armasem se k zemi poroučel Muchamecin a sudí Bezoborodov ukázal na pokutový kop. Penaltu si postavil Pančenko a...neskóroval! Přestože Belenov šel do kraje, Pančenkovu střelu doprostřed brány dokázal vytěsnit nohami. Do konce utkání dále Belenov čaroval a díky němu skončil zápas Kubaně v Saransku 0:3.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele