16. kolo
19.11.2012 16:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FK Krasnodar - Těrek Groznyj 3:0

V pohlednějším ze dvou pondělních zápasů Krasnodar v pohodě přejel Těrek a upevňuje si deváté místo v tabulce. Naopak Čečenci si komplikují cestu do pohárové Evropy a jsou o skóre sedmí za Kubaní.

Zápas v Krasnodaru byl dnes zahalen těžkou mlhou, a tak bylo dnes nejen pro diváky, ale i pro rozhodčího občas těžké odhadnout, co se doopravdy děje na hřišti. Krasnodarští nastoupili dnes bez typického hrotu, přičemž největší porce ofenzivních úkol měla stát na brazilském duu Joazinho-Wanderson. Druhý jmenovaný se snažil prověřit Hodzjura už v 5. minutě, ovšem netrefil se. O tři minuty později tentýž hráč opět střílel vedle s pravděpodobnou tečí jednoho z obránců Těreku. Roh se ovšem nepískal, jelikož si rozhodčí teče v husté mlze nevšiml. V 12. minutě se ke slovu dostal další z domácích, Drinčić. Jeho střelu pod břevno Hodzjur s obtížemi vyboxoval, z následného protiútoku upaloval Adilson sám na Sinicina, ovšem těsně u vápna jej dostihl Šipicin a skvěle zablokoval. Hrálo se opravdu ve velkém tempu, což dokazuje i penalta pískaná o minutu později. Wanderson se hnal do vápna z levé strany, ale byl sražen Ferreirou a následovala jak jinak než penalta. K její exekuci se postavil druhý z Brazilců, Joazinho, a chladnokrevně zakončil. Hodzjur neměl vůbec šanci, jelikož skončil na druhou stranu - 1:0! A mělo být pro Těrek hůře. V 17. minutě dostal míč na levé straně Andelkovič, posunul Joazinhovi a středopolař Krasnodaru našel před brankou svého krajana, který už měl, ač tísněn, lehkou úlohu - 2:0 Wanderson! Tímto gólem nasazení celkem opadlo, Krasnodar ovládal celkem v klidu míč a Těrek se nemohl dostat k přímému ohrožení Sinicina, naopak byli to domácí, kteří mohli zvýšit, ovšem to by Wanderson nesměl být 2x nachytán v ofsajdu.

Do druhého poločasu vstoupili domácí opět daleko lépe a dokázali v 52. minutě zvýšit vedení. Oleg Ivanov fauloval střídajícího Kisljaka a sudí Jeskov nařídil přímý kop ze 30-ti metrů. K jeho exekuci se postavil hráč v zeleném dresu s číslem 22 na zádech, Joazinho. Brazilský záložník se vůbec nerozpakoval vypálit míč přímo na Hodzjurovu branku a trefil tyč! Od ní se balón odrazil přímo k volnému Šipicinovi. Domácí obránce měl už před prázdnou brankou jednoduchou práci a pohodlně zavěsil - 3:0! Těrek působil hodně odevzdaným dojmem, zato domácí se hnali dále do útoku. V 59. minutě pláchl po pravém křídle Wanderson, nacentroval do vápna, kde byl, kdo jiný než, Joazinho. Hodzjur ovšem zázračně zasáhl. O šest minut později prověřil soustředěnost ukrajinského brankáře i Koman, avšak bez úspěchu. Dvě minuty na to byli v obrovské šanci i bílí, konkrétně Ailton, ke kterému propadl míč a osamocen se hnal na Sinicina. Domácí brankář dokonale vystihl Ailtonův záměr a do jeho kličky vystřelil pravou nohu! Do konce utkání se vytahovali už jen brankáři - Sinicin proti Goergievovi i proti Ailtonovi těsně před koncem. Na druhé straně Hodzjur dokázal zpacifikovat Kisljakovu střelu z dálky.

Žádný gól už tedy nepadl a domácí FK Krasnodar zaslouženě slaví vítězství 3:0, které v klidu mohlo být daleko vyšší. Naopak Těrek začíná zabředávat do mírné krize, kterou by měl trenér Čerčesov pomalu řešit.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
zekq

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele