18. kolo
30.11.2012 15:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Krasnodar - Kubaň Krasnodar 2:1

Favorizovaná Kubaň nezvládla utkání se svým městským rivalem FK a v závěru přišla o všechny body. Kubaň do zítřka zůstává na čtvrtém místě, naopak "Býci" se posunují před Dinamo Moskva na příčku osmou.

Kdo dnes čekal převahu nebo nadvládu Kubaně nad zápasem, musel být zklamán. FK vletělo do zápasu hned ze startu, ovšem Wandersonovy pokusy nemířily přesně. Totéž se dá říci i o Drinčićovi. Přestože Kubaň v úvodních minutách měla více ze hry, k nějaké větší příležitosti se nedostala. První větší přišla až ve 26. minutě. Özbiliz předvedl neuvěřitelné sólo v obležení snad šesti hráčů v zelených dresech, kterým se jej nakonec podařilo zastavit, avšak míč doputoval pouze k volnému Ionovovi. Ten zpoza vápna napřáhl a míč zastavila až tyč Sinicinovy brány. Dále však hrozili domácí a zejména Wanderson s Joazinhem dělali pořádnou neplechu v obraně Kubaně. Ke gólu ovšem žádná příležitost nevedla, a tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Jurij Krasnožan zřejmě něco svým svěřencům vytkl a do druhého poločasu vstoupila jednoznačně aktivněji Kubaň. A přineslo to ovoce - Smolnikov při bránění Drinčiće vyrazil míč do prostor, kde nikdo nebyl a zároveň byli nejblíže obránci FK Krasnodar. Ti si však neporozuměli a zezadu přiběhnuvší Özbiliz situace dokonale využil, propletl se mezi čtyřmi dezorientovanými hráči v zeleném a střelou do protipohybu překonal Sinicina - krásný gól, 0:1! To jednoznačně zatřáslo domácími a jejich útoky byly oproti prvnímu poločasu značně méně zdařilé. Až v 75. minutě byl v první vážnější příležitosti Konaté, ale míč za záda Belenova nedostal. O deset minut později už bylo vyrovnáno. Joazinho si vzal na starost přímý kop z pravé strany, míč se po souboji na penaltě dostal k Šipicinovi a bylo vyrovnáno - 1:1!

Málokdo si myslel, že by tento výsledek neměl být konečný, "Býci" však pro svěřence Jurije Krasnožana připravili pořádně studenou sprchu v podobě gólu v poslední minutě nastavení. Opět Joazinho, opět přímý kop snad ze stejného místa a opět tuto situaci obrana Kubaně nezvládla. Tentokrát propadl Brazilcův centr až těsně před Belenova, kde jej do brány usměrnil Martynovič - 2:1! Kubaň již neměla čas na tuto branku odpovědět, a tak FK Krasnodar zaslouženě zvítězil v derby.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 viva Arménské duo Pizzelli, Özbiliz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele