18. kolo
01.12.2012 10:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 3:0

V sobotním šlágru Dinamo přehrálo až moc jasně Rubin Kazaň a šplhá se tabulkou čím dál výš. Po dnešním utkání mají "Musoři" už jen čtyřbodovou ztrátu na pohárové příčky. Rubin si prohrou naopak pohoršil o jedno místo, ale situace vzhledem k pohárům není nijak kritická.

Tak to by opravdu málokdo čekal, Dinamo sice v minulém kole rozstřílelo městského rivala Spartak, ale Rubin v posledních kolech vypadal jako mašina, kterou budou moci přemoci jen ti nejlepší. Dinamo navíc do utkání vstupovalo s tím, že více než šest let nad týmem z Tatarstánu nevyhrálo. Poslední výhra modro-bílých přišla 05.11.2006. A taky to byli Tataři, kteří měli první šanci zápasu. Kasajev si obhodil Dzsudzsaka u koncové čáry, nahrál Rondónovi a Venezuelan prověřil Berezovského tvrdou ranou. Dynamo se dnes nemohlo opřít o Kokorina, který lečí své zranění utržené při derby se Spartakem a bylo to hodně znát. Přesto se domácí ve 20. minutě ujali vedení. Po centru se na zadní tyči objevil Solovjov, který svou hlavičku usměrnil pouze před prostředek Ryžikovovy brány. Tam se však přihnal Jusupov a prvotřídním kladivem dostal míč do sítě - 1:0!

Uběhlo jen deset minut a skóre bylo dvojnásobné. Na pravé straně vyhrál Kurányi souboj a upaloval do pokutového území, křižnou přihrávkou se snažil najít lépe postaveného spoluhráče, ovšem jenom zahnal Solovjova mimo vápno. Jeho následný centr sice dokázala obrana Rubinu odvrátit, jenže ke špatnému hráči - Dzsudzsak zpracoval míč a jeho rána vymetla hostující síť - 2:0! O dvě minuty později se Rubin pokusil odpovědět. Bystrov byl v podobné palebné pozici jako Rondón na začátku zápasu, bohužel i nyní Berezovskij čaroval. Rubin se dále snažil alespoň snížit, jenže žádnému z hráčů se to nepodařilo. Ať už to byl Kasajev, Bystrov nebo Gökdeniz, nikdo nedokázal dotlačit míč do sítě.

Zdá se, že Kurban Berdyjev měl o poločase proslov k hráčům, a tak Rubin se snažil v druhém poločase ještě přidat na aktivitě. Do útoku navíc přišel vypomoci Ďaďun, který nahradil Bystrova. Rondón hned těsně po výkopu předvedl výbornou hlavičku, ovšem nad. O čtyři minuty později dostal hostující brankář Ryžikov hodně úsměvnou žlutou kartu za nesportovní chování. Jeho proviněním bylo hození míče po dětech, které fungovaly jako podavači. Na straně Tatarů kouzlil hlavně maličký Kasajev. V 55. minutě předložil míč Ďaďunovi, toho však obral Granat. Jenže nebyl to Rubin, kdo pohnul s ukazatelem skóre. Ke Kurányimu se v 70. minutě odrazil míč od jednoho ze stoperů Rubinu a německý útočník přesně zamířil pod břevno hostující brány - 3:0! O osm minut později měl dokonce možnost zvýšit na 4:0, leč nepodařilo se. Na druhé straně se opět vytáhl Berezovskij proti Rondónovi. V nastavení ještě Ryžikov jednou Rubin zachránil, který si tak odváží hodně studenou sprchu ze zápasu, ve kterém nebyl horší.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele