13. kolo
27.10.2012 16:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Zenit Petrohrad 2:3

Poslední zápas sobotního kola dokázal Zenit vybojovat až v samém závěru, a tak prodloužil svou sérii vyhraných zápasů na tři. Alania díky prohře stále zůstává namočená v sestupových bojích.

Začátek utkání vyšel daleko lépe hostujícímu celku, kterému v dokonání šancí zabránila pouze obětavost domácích beků, ovšem už ve 12. minutě přišel kýžený výsledek - Bystrova při akci ve vápně sestřelil Pliev a pískala se penalta. Míč k pokutovému kopu si postavil Alexandr Keržakov a...nedal! Brankář Gudiev šel sice do strany, ale Keržakovovu ledabyle kopnutou penaltu doprostřed brány dokázal nohama vytěsnit. Tak úspěšný ovšem nebyl při následném závaru, kdy se míč odrazil k osamocenému Bystrovovi a ten zavěsil - 0:1.

A Zenit dále pokračoval v tlaku, v 18. minutě pronikl po pravé straně Bystrov a do vápna vyslal přízemní centr, na který nejdříve Keržakov vůbec nedosáhl a následně Semak vysoko přestřelil. Další zajímavou příležitost už měli domácí - z pětadvaceti metrů zahrával Grigalašvili přímý volný kop, který nakonec skončil těsně vedle brány hostů.

V těchto minutách Alania vyrovnávala hru a výsledek se brzy dostavil. Ve 34. minutě z kraje vápna zahrával Grigalašvili znovu volný kop, na který si naskočil domácí obránce Vladimir Chozin a zabil míč do Malafejevovy brány - srovnáno 1:1! Tato branka vlila domácím krev do žil a i v hledišti se nálada výrazně zlepšila. Ve 38. Criscito lehkovážně ztratil míč a domácí mohli nebezpečně zaútočit, Rudnei ovšem nezvolil nejlepší řešení a šance tak vyzněla do ztracena. Ve 44. minutě se domácí ale dočkali otočení - znovu přímý kop a v hlavní roli znovu Chozin, tentokrát jako exekutor. Rozhodl se kopat tvrdě při zemi a jeho pokus slavil takový úspěch, že dokonce proděravěl síť u pravé Malafejevovy tyčky - 2:1!

Alania ve druhém poločase nehodlala zpomalit v nastoleném tempu a dokonale ovládala hru, Zenit se téměř k ničemu nedostal až do osudné 70. minuty. Po faulu na Djordjeviče se k exekuci přímého kopu postavil Alexander Keržakov a krásnou brankou srovnal - 2:2!

Konec zápasu byl už hodně vypjatý a rozkouskovaný, což dokazují 3 žluté karty, které byly uděleny jen v desetiminutovce od 76. minuty. A tak se dostáváme do 89. minuty, kdy přichází moment, který bude zřejmě ještě dlouho diskutován - po Witselově faulu v blízkosti vápna Alanie je odpískán volný kop. Domácím však při laxní rozehrávce bere míč Zyrjanov, posouvá ho na Keržakova a ten se nemýlí - 2:3!

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

1:2

Reagovat
HullCity

0:3

Reagovat
HullCity

Hodně těsné od Zenitu...Vladikavkaz má problém,už jsou jen 2 body od sestupových vod!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele