základní část, 25. kolo
24.09.2011 14:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Tom Tomsk 4:0

Zenit doma nezaváhal s trápícím se Tomskem a jasnou výhrou 4:0 si udržel prvenství v tabulce. Naopak Tomsk prodloužil svou mizérii a od posledního místa jej dělí jen tři body.

Utkání mělo jasný vývoj již od začátku. Tomsk mohl prohrávat již ve druhé minutě, kdy Keržakov z přímého kopu orazítkoval břevno. Pitěr se však dočkal za dvě minuty po krásné týmové spolupráci, kdy se po ose Širokov - Criscito dostal míč až k volnému Viktoru Fajzulinovi, jenž na zadní tyč překonal Pesjakova.

Ještě veseleji mohlo být v osmnácté minutě po rohovém kopu Zenitu, jenomže tváří v tvář Pesjakovovi neuspěl Bucharov a následně ani střelou k tyči Širokov. Roman Širokov se však dočkal o pět minut později. Criscito si narazil míč s Dannym, narazil jej Širokovovi a ten přitáhnutou ránou na přední tyč překvapil Tomsk.

O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto, Zenit přesto ve svých útočných snahách neustával. A i díky tomu ještě jednou do poločasu ve 43. minutě potěšil své fanoušky - Danny v samostatném náběhu na bránu Tomu předložil míč Aleksandru Keržakovovi a ten neměl sebemenšího problému doklepnout míč do odkryté svatyně. Týmy tak do kabin šly za zcela jasného stavu pro domácí Zenit.

Deset minut po změně stran bylo rozhodnuto definitivně. Míč se v pokutovém území odrazil na nohu několika hráčů, do protipohybu Pesjakova jej však dokázal umístit až Keržakov a přidat definitivní pojistku na vítězství petrohradského celku.

V 60. minutě si mohl připsat branku i inženýr všech akcí Zenitu Danny, po vysunutí od Širokovova ale Pesjakovi z bezprostřední blízkosti trefil pouze do hrudi. Jednu z mála šancí si vytvořil také Tomsk, po rohovém kopu v 73. minutě si ale s Bojarincevovou hlavičkou na brankové čáře poradil Ževnov, to v zápase ale bylo ojedinělou situací a stav tak již zůstal nezměněn.

Autor: Daniel Polách / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
paver

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

OMG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele