o titul, 43. kolo
06.05.2012 14:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Spartak Moskva 2:3

Spartak Moskva překazil domácímu Zenitu na stadionu Petrovskij oslavy mistrovského titulu. Hosté v Petrohradu vyhráli 3:2! Dění na hřišti se probudilo až v poslední desetiminutovce, ale stálo to za to.

Držitel letošního titulu Zenit Petrohrad nastoupil v dresech se zlatými čísly a do utkání vstoupili jako šampioni. Ve 13. minutě ještě napálil Širokov břevno, ale o deset minut později otevřel skóre Keržakov. S vedením za zády Zenit polevil a začal se soustředit především na defenzívu, a tak skončil první poločas 1:0.

Dlouhé minuty měl stejný obraz hry i druhý poločas. Spartak se samozřejmě snažil s nepříznivým vývojem něco dělat, ale k ohrožení branky Malafejeva se příliš nedostával. Ale pak se na hřišti začalo dít něco nepředstavitelného.

V 70. minutě Spartak Moskva vyrovnal. Biljaletdinov dostal přihrávku od K. Kombarova a s ledovým klidem poslal míč kolem bezmocného Malafejeva. O několik minut později se Zenit mohl dostat opět do vedení, ale jak mohl střídající Fajzulin přestřelit prázdnou branku, zůstává tajemstvím.

Reputaci si Fajzulin napravil v 82. minutě, kdy po faulu na něj proměnil pokutový kop Semak a Zenit opět vedl, tentokrát 2:1. Penalta náhle vyvolala šarvátku mezi domácím Keržakovem a hostujícím brankářem Rebrovem. Oba kohouty ze své extempore uviděli žlutou kartu.

Vášně se neochladily a Spartak vyrovnal! Emenike se oslavu gólu rozhodl oslavit netradičně a začal svými gesty provokovat fanoušky Zenitu. Sudí Kazmenko byl neoblomný a Nigerijce vyloučil. Spartak hrající o deseti se nevzdal a přišlo něco fantastického! Dzjuba v pokutovém území našel lépe postaveného Cariocu a Brazilec nedal Malafejevovi šanci - 2:3 pro Spartak!

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele