základní část, 11. kolo
29.05.2011 14:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Spartak Moskva 3:0

Alexandr Keržakov svým 100. A 101. gólem v Premier Lize dovedl Zenit Petrohrad k vítězství nad Spartakem Moskva. Pitěrci porazili červenobílé poprvé pod trenérem Spallettim a to přesvědčivě 3:0.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, zahrozit mohl v 7. minutě agilní Portugalec Danny, ale nejspíš takový dar od protihráčů neočekával a nechal se obrat obráncem Parejou. Vybojovat penaltu se snažil po zákroku Pareji útočník Keržakov, ale vysloužil si pouze žluté ocenění. V následujících minutách si oba týmy vyměnily několik šancí, z nichž žádná nebyla stoprocentní. V 37. minutě padla úvodní branka. Kudrjašov stáhl Lazoviće a samotný Srb si vzal na starost pokutový kop, který proměnil ve svůj sedmý gól v letošní sezoně.

Po změně stran Spartak ožil, ale jen chvíli. V průběhu druhého poločasu stadion zahalily dýmovnice a na tribunách zarachotily petardy. Sudí Jegorov musel zápas nechvíli přerušit. A když se na hřišti rozjasnilo, Zenit vedl 2:0. Po ztrátě Mahmudova uvolnil Danny Keržakova a kanonýr Zenit překonal Zabolotného. Domácí ovládli zápas a mohli přidat další branky. Nakonec se prosadili ještě jednou. V 85. minutě Keržakov zpracoval míč na hrudi a přehodil Zabolotného. Zenit vyhrál 3:0 a posunul se na průběžné první místo v tabulce před Machačkalu.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele