základní část, 9. kolo
15.05.2011 14:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 2:2

Mistři Ruska posledních čtyř sezon Zenit a Rubin odehráli pěkný zápas a po remíze 2:2 se podělili o bod.

Oba týmy se ani nestačily rozkoukat na hřišti a na světelné tabuli svítil stav 1:0 pro domácí Zenit. Danny po rohovém kopu hlavou překonal Arlauskise. Zápas pokračoval, Zenit se ukazoval v lepším světle než Rubin. Domácí měli převahu ve středu hřiště, kde měli jednoho hráče navíc. Nicméně paradoxně ve středu hřiště se zrodil vyrovnávající gól Kazaně. Hráči Rubinu díky kolektivní práci připravili o míč Dannyho, míč se následně dostal ke Karadenizovi, ten obehrál Malafejeva a poslal míč do sítě.

Ve 31. minutě se Rubin dostal do vedení. Medvěděv si vyskočil na centr Kuzmina a hlavičkou zavěsil míč za záda Malafejeva. Zkušeného útočníka sice strážilo stoperské duo Lombaerts a Alves, ale marně. Hned poté Ansaldi obehrál Aňukova a střelou na vzdálenější tyč pořádně protáhl Malafejeva. Zenit odpověděl hlavičkou Bucharova, která minula tři tyče. Pak měl šanci znovu Rubin, střelu Rjazanceva z deseti metrů zastavil Aňukov rukou, ale píšťalka sudího Baskakova zůstala němá. Trenér Luciano Spalletti byl natolik rozezlen výkonem svých svěřenců, že ještě před poločasem stáhl Ionova s Husztim a nahradil je Keržakovem a Fajzulinem.

Tyto střídání přinesly do druhého poločasu změnu, ale ne podle představ trenéra Spallettiho. Zenit byl lepší v obraně, ale v útoku si dvacet minut nemohl nic vypracovat. To samé Rubin, který byl při vedení 2:1 v defenzívě opatrnější. Rubin mohl udeřit ze standardních situací, ale nezdařilo se. Nedáš - dostaneš. V 70. minutě Zenit vyrovnal na 2:2, střídající Keržakov využil hrubice obránce Navase, zpracoval si míč na hruď, počkal si, až mu míč spadne na zem a nekompromisně zavěsil.

Do konce utkání se oba týmy vyvarovaly chyb a další branka nepadla. Tým z Kazaně v posledních utkáních inkasuje mnoho branek, na druhou stranu prokazuje i vyšší střeleckou potenci. Svěřenci trenéra Berdyjeva přestávají být bezchybným obranným strojem a předvádí atraktivnější fotbal. Přesně tak, jak to kouč Berdyjev před sezonou zamýšlel.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele