základní část, 6. kolo
24.04.2011 14:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 3:0

Petrohradský Zenit v zápase šestého kola ruské Premier Ligy rozdrtil Křídla Sovětů. Dva góly si připsal Lazović.

Od úvodního hvizdu zápasu se dopředu začali tlačit domácí. Hned ve čtvrté minutě Alexandr Bucharov dostal příležitost otevřít skóre, jenže jeho hlavička byla nepřesná. Ke konci první desetiminutovky Oleg Samsonov srazil Tomáše Hubočana na hranici vlastního pokutového území. Kdyby Sergej Kasajev chtěl, mohl ukázat na pokutový kop. Jenže rozhodčí se rozhodl vytáhnout zákrok mimo brankoviště. Alexandra Keržakova to rozhodně nerozesmutnilo, protože míč z přímého kopu poslal do vzdálenějšího rohu brány.

Po vsítění vedoucí branky přenechal Zenit otěže Křídlům, avšak v polovině poločasu domácí iniciativu převzali zpět. Zprvu Keržakov poslal samotného Fajzulina na brankáře, jenže ten střílel přesně do M'Bolhiho. A pak dvě příležitosti nevyužil Bucharov.

S postupem času Samařané vyrovnali hru. I když se Křídla dostávala k bráně Malafejeva jen stěží, jejich hra ve středu hřiště se natolik změnila, že Zenit měl velké problémy v útoku. A tak svěřenci Spallettiho byli odsouzení k využívání protiútoků. Ve 40. minutě pak Keržakov málem zvýšil na 2:0. V poslední chvíli útočník přeloboval jak brankaře, tak brankovou konstrukci. Proto se fotbalisté vydali do šaten za stavu 1:0.

Ve druhém poločase oba týmy přidaly. Ovšem veškeré nebezpečné situace si vytvářeli domácí. Na začátku poločasu zkrachoval pokus Ionova na připraveném M'Bolhim. Horko bylo v pokutovém území hostů vždy při rozehrávání standardních situací. A stejně jako v prvním poločase, dokázali hosté vytlačit útočící Zenitovce dál od své brány.

Napětí postupně narůstalo, protože rozdíl byl pouze jednogólový a o žádné dominanci domácích nemohlo být ani řeči. Čas utíkal a Křídla byla čím dál tím víc aktivnější. Ovšem šampióni se přece jen ukázali. V 80. minutě se Lazović ocitl první u míče po střele Husztiho a z několika metrů od brány nedal soupeři šanci. Několik minut na to Lazović vstřelil i svůj druhý gól a zápas skončil 3:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele