základní část, 4. kolo
10.04.2011 16:30 CET
0 : 3
kontumace
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Zenit Petrohrad - CSKA Moskva 1:1

Dva nejlepší týmy Ruska se v očekávaném souboji 4. kola Premier Ligy postaraly o velmi zajímavou podívanou, ale z mnoha nebezpečných momentů daly pouze dva góly, a tak utkání skončilo dělbou bodů.

Úvod utkání se hrál bez šancí. Útočníkům obou celků nešel upřít entuziasmus, ale obrany pracovaly bezchybně. První šanci měl na kopačce Petrohrad. Danny hlavou přistrčil míč na Ionova, ale brankář CSKA Akinfejev byl u míče včas a nebezpečně vyhlížející příležitost Petrohradu uhasil.

CSKA svoji šanci trpělivě vyhlíželo a dočkalo se ve 32. minutě. Na rozdíl od Petrohradu ale s gólovou tečkou. Doumbia skvěle rozjel akci, přistrčil míč na Tošiče, který vyšperkoval akci nahrávkou na nabíhajícího Gonzaleze a Chilan otevřel skóre. Branka vyprokovala Zenit k větší aktivitě a svěřenci trenéra Spallettiho docílili svého. Těsně před přestávkou. Po přihrávce Keržakova si Zyrjanov zpracoval v šestnáctce míč a druhým dotekem jej poslal za záda Akinfejeva.

První šanci druhého poločasu měl Portugalec Danny, ale po narážečce s Aňukovem mu střela nesedla. Vyznamenat se mohl posléze český útočník Tomáš Necid, který zachytil odkop Malafejeva. Útočník CSKA to myslel s pohotovou střelou do odkryté branky dobře, ale svatyni Malafejeva přestřelil. Vítr v obraně CSKA dělal Keržakov, ale v koncovce to dnes nebyl on.

Uprostřed druhého poločasu oba trenéři sáhli ke střídáním. Domácí trenér Spalletti nahradil Ionova Lazovićem a jeho protějšek Sluckij stáhl Tošiče a do hry poslal Oliseha. Sekou ihned ohrozil branku Zenit, ale nepřesně. Lazović zase přesným centrem našel hlavu Lombaertse, naštěstí pro CSKA ale Belgičan postrádal razanci. Závěr utkání proběhl v ospalejším tempu, oba týmy si vyměnily několik pološancí. Utkání mezi Petrohradem a CSKA tak skončilo 1:1.

Po utkání se ukázalo, že Zenit Petrohrad porušil pravidla. Podle nich každý tým musí nominovat alespoň jednoho odchovance ročníku 1990 a níž. V předchozích utkání toto pravidlo Zenit plnil, ale v dnešním utkání byl nejmladším hráčem Ionov - ročník 1989. Zenit tak nejspíš dostane pokutu 200 tisíc rublů a utkání se bude kontumovat ve prospěch CSKA.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele