základní část, 14. kolo
18.06.2011 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara 2:0

V prvním zápase bez Ruuda Gullita dokázal Těrek vybojovat vítězství nad hosty ze Samary.

První minuty se nic moc nedělo. Pak domácí začali plně ovládat hru. Pavlenko se hezky opřel do balónu za hranici pokutového území, Mboli po druhém pokusu dokázal získat. Asildarovu nestačilo jen málo, aby mohl doklepnout balón do sítě. Křídla odpověděla ne zrovna nebezpečnou dalekonosnou střelou Pečnika.

Po nějaké době se Maurício namísto, aby poslal pas na Brakomonteho, rozhodl z pětadvaceti metrů vystřelit. Balón se odrazil od tyče. Domácí byli jasně lepší než jejich soupeř. Velice dobře se prezentoval Pavlenko, který pod Gullitem jen střídal.

Po několika dalekých střelách v provedení domácích fotbalistů se nakonec balón ocitl v síti Samařanů. Pavlenko se přemístil z křídla do středu hřiště a poslal ránu z šestnáctí metrů. Mboliho tato střela zjevně zaskočila, míč totiž letěl pod břevno přesně středem brány.

Těrek se v dobrém rozmaru snažil přidat druhou branku. Jatčenko odcentroval z levé strany na Asildarova a jeho střela mířila mimo bránu. Domácí nepřestali tlačit. Ale ani pokusy Maurícia s Brakomontem nepřinesly do konce první půle tolik žádaný dvougólový náskok.

V druhé půli Těrek nepřestával tlačit, v důsledku čehož nakonec vstřelil druhý gól. Pavlenko se prorval do pokutového území, pokusil se přehodit Jelisejeva a ten rukou zastavil let balónu. Jasná penalta. K realizaci se dostal Asildarov a chladnokrevně překonal Mboliho. Po vstřelení druhého gólu domácí tým zlehka polevil, čehož mohla využít Křídla. Jenže nevyužila. Zápas tak skončil 2:0 ve prospěch Těreku.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele