základní část, 30. kolo
05.11.2011 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - FK Krasnodar 2:0

Napjaté utkání Těreku Groznyj s Krasnodarem nakonec díky lepší koncovce domácích vyznělo právě pro ně. Čečenský klub si díky tomu postavil bodový základ pro udržení.

Utkání na stadiónu Sultana Bilimchanova se již od začátku neslo v nepřátelské atmosféře, kterou podmínilo hlavně předešlé utkání rezervních týmů, které kvůli obrovské rvačce nebylo dohráno.

Samotný zápas se překvapivě nesl ve fotbalovém duchu. Již ve dvanáctém minutě mohli krasnodarští (ne)hosté jít do vedení po pokusu Márcia Abrea, jeho střela z více než pětatřiceti metrů ale jen orazítkovala pravou tyč Džanajevovy branky.

Ještě větší příležitost měl o pět minut později na svých kopačkách domácí Vlasov, jenomže tváří v tvář Usminskému trefil pouze brankáře Krasnodaru, od nějž se míč odrazil do tyče a od ní ven.

Krasnodarští na obrovskou šanci domácích odpověděli taktéž za pět minut, Movsisjan využil chyby obrany soupeře, která jej nevystavila do ofsajdu, zatáhl míč do šestnáctky a snažil se dát míč pod sebe na Joãozinha, před ním však skluzem na poslední chvíli zasáhl vracející se Jatčenko.

I u další šance byl Movsisjan, ale ani tentokrát se jeho spoluhráči nepodařilo zužitkovat jeho aktivitu - po centru arménského útočníka ve 25. minutě hlavičkoval nad branku Šipicin.

Po půlhodině hry se odehrál další souboj Usminského proti domácímu Vlasovovi. Brankář Krasnodaru potvrdil dobrý výběr místa a dělovka domácího záložníka ze sedmi metrů jej na brankové čáře trefila pouze do hrudi.

I přesto, že v prvním poločase gól nepadl, hra slibovala do druhé půle slibnou podívanou. Těrek se ocitl blízko vstřelené brance znovu v padesáté minutě, kdy míč poskakoval v šestnáctce Krasnodaru nebezpečně blízko brankové čáře, jenomže bez toho, aniž by jej jeden z domácích hráčů usadil do branky.

Pětadvacet minut před koncem střetnutí opět Márcio Abreu potvrdil, že mu střelba z dálky není cizí, tentokrát se ovšem Portugalcova rána z úctihodné vzdálenosti do branyk nevešla.

Čtyři minuty nato byl Těrek konečně odměněn. Jatčenkův centr sklepl Mguni proti noze Alexandra Pavlenka a ten z voleje na zadní tyč poprvé překonal Usminského.

Krasnodar mohl vyrovnat v 86. minutě, Joãozinhova hlavička však mířila těsně nad. Definitivní rozuzlení tak přišlo dvě minuty před koncem řádné hrací doby, opět centroval Jatčenko, Musawengosi Mguni tentokrát nikomu nesklepával a uklidil míč do branky.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele