o titul, 37. kolo
31.03.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Zenit Petrohrad 1:2

Sobotní šlágr přinesl tak trochu nečekaného vítěze. Stal se jím totiž hostující Zenit, který dokázal díky brankám Semaka s Keržakovem zvítězit na půdě moskevského Spartaku 1:2 a zvýšil tak náskok na CSKA od dva body.

Hosté byli od začátku lepší. Již v 7. minutě šel Bystrov na Dikáně v brance Spartku úplně sám. Nejdřív trefil Dikáně, který balon vyrazil před sebe zpátky k Bystrovovi a ten pro změnu opět napálil ukrajinského brankáře. Co se nepovedlo v sedmé, to se povedlo v 10. minutě. Právě Bystrov potáhl balon a předložil jej před vápno Semakovi, který nártem jakoby nic z první vypálil z dvaadvaceti metrů. Bomba prolétla kolem Dikáně do břevno a do brány. 0:1.

Hosté byli i nadále při chuti a podnikali útočné výpravy k brance Spartaku. Domácí se probrali kolem 25. minuty, kdy zlobil zejména Emenike, ale brankový efekt to nepřineslo. Poslední šanci prvního poločasu měl na noze záložník Dmitrij Kombarov, který v nastvení nastřelil břevno! Jelikož se balon odrazil ven a ne do sítě, jako u první branky, tak se šlo do kabin za stavu 0:1. Hosté si vedení zasloužili.

Možná klíčový okamžik přišel hned po úvodu druhé půle, kdy se Keržakov řítil sám na Dikáně, který jeho pokus sice zneškodnil, ale přivodil si zranění a rozhodl se ještě chvíli chytat. Dostal kolenem do tváře. V 62. minutě bylo před bránou Spartaku opět veselo. Pareja v pokutovém území nedovoleně atakoval Keržakova, dostal žlutou kartu a kopala se penalta. Tu sám postižený proměnil. Hned poté ukrajinský brankář střídal. Kdo ví, jestli by náhradní brankář Rebrov býval penaltu chytil nebo zdravý Dikáň. Na druhé straně se také ozval aktivní Emenike, ale nakonec z jeho pokusu nic nebylo. V 81. minutě mohlo být hotovo. Keržakov po centru Denisova střílel do prázdné brány, ale kde se vzal tu se vzal Marek Suchý a balon vykopl z čáry. A jak praví stará fotbalová pravda: "nedáš-dostaneš". O 4 minuty později se na druhé straně trefil Dzjuba. Stalo se tak po centru a Arťom přetlačil obránce Hubočana a ranou na bližší tyč nedal Malafejevovi šanci. 1:2.

Bohužel pro Spartak bylo již pozdě. Karpinovovi svěřenci neměli již sílu na vyrovnání a zápas tak skončil spravedlivou výhrou Zenitu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele