základní část, 29. kolo
29.10.2011 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0

Lokomotiv se sice v posledních týdnech pyšnil báječnou formou, tentokrát už ale v moskevském derby se Spartakem tvrdě narazil. Na své konto si připsal porážku 0:3.

Vstup do zápasu vyšel domácím borcům skutečně na jedničku. Už ve druhé minutě si Ariho centr zpracoval v šestnáctce McGeady, výbornou přihrávkou našel volného kanonýra Emenikeho, který následně dorazil míč do prázdné brány a poslal tak svůj tým do rychlého vedení. Nechybělo ovšem mnoho a už o malou chvíli později mohl Spartak přidat další zásah. Tentokrát zakončoval Ari, jeho střelecký pokus ovšem proletěl těsně okolo tyčky.

V 15. minutě se ale domácí fanoušci přeci jen dočkali. Ariho přihrávku nedokázal odvrátit obránce da Costa, k míči se probojoval Emenike a s přehledem gólmana Marinata překonal. Spartak se dostal do velké herní pohody a Lokomotivu toho už příliš nedovolil. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí borce.

Pouhých šest minut druhého dějství pak potřeboval Spartak na to, aby přidal další gól. V hlavní roli se opět ocitl Emmanuel Emenike, který v tomto momentě střílel přesně zpoza šestnáctky. Lokomotiv opravdu nebyl v ideální pohodě, což dokazoval po většinu zápasu.

V 83. minutě mu navíc situaci ještě výrazněji ztížil frustrovaný útočník Victor Obinna. Ten totiž naprosto zbytečně fauloval Marka Suchého, viděl druhou žlutou kartu a zápas tak pro něj skončil. Při svém odchodu ze hřiště pak navíc ještě hodil rukavice po kameramanovi. Početní výhody už sice Spartak nijak využít nedokázal, zase tolik mrzet jej to ale nemuselo. Prestižní derby totiž jednoznačně ovládl.

Autor: Tomáš Honajzer / championat.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele