o titul, 35. kolo
19.03.2012 16:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:2

Bitvu o Moskvu zvládlo lépe CSKA. Tým vedení Lonidem Sluckým sebral domácím všechny tři body a i nadále uniká všem pronásledovatelům. Naopak Spartak promarnil příležitost probojovat se na druhou příčku.

Počátek utkání byl jasně v režii domácích, kteří vlétli na Armějce a nepustili je pomalu ani za půlku. Aktivní byl pak zejména útočník Dzjuba, který byl pro Čepčugova největší hrozbou. Jako první však vypálila posila z Evertonu Biljaletdinov, míč letící do brány byl však zblokován. hosté se do tempa dostávali pomaleji. V 21. minutě utíkal Doumbia sám na Dikáně, ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd. Od tohoto okamžiku byli hosté vyrovnaným soupeřem. Na jedné straně to byli Doumbia s Musou a na druhé Biljaletdinov s Dzjubou, kteří brankářům zatápěli. Úspěšnější byli hosté. Doumbia v 37. minutě pelášil vstříc bráně domácích, všiml si lépe postaveného Tošiče a vyslal jej uličkou kupředu. Zoran vypálil na vzdálenější tyč, Dikáň se mohl jen ohlédnout a modlit se, aby balon odrazil od tyče ven. Nestalo se. 0:1. Na konci poločasu ještě Doumbia pozlobil domácího brankáře, ale jinak se nic nestalo. Spartak sice vedl na ofsajdy 2:1, ale na branky to bylo pro Armějce. Do šaten šli určitě v lepší náladě.

Kouč Karpin svým svěřencům jistě vyčinil a ti nastoupili do druhé půle jako vyměnění. V 51. minutě si Makejev pohrál s hostujícími záložníky a vyslal podobnou uličkou jako Doumbia Dzjubu do šance. Ten se s míčem nepáral a bombou k tyči vyrovnal na 1:1. Čepčugov se jen díval.

Spartak postupně získával půdu pod nohama, když přišel další direkt. Musa utekl v 61. minutě po pravém křídle a poslal balon po zemi před bránu, kde si jej vzal do parády Doumbia a střelou do protipohybu zvýšil na 1:2. Jak je to jednoduché... Od tohoto okamžiku se Spartak položil a hrálo jen CSKA. Doumbia rozjížděl jendu akci za druhou. Nejprve běžel sám na Dikáně, ale nepřekonal jej. Necid hlavičkoval nebezpečně, ale Dikáň stále držel akcie Spartaku vysoko. V 81. minutě mohlo bt vymalováno. Tošič zahrál rohový kop, Doumbia ze dvou metrů napálil brankáře a z následné dorážky ze stejné vzdálenosti přestřelil. Mezi příznivci CSKA to jen zahučelo. Spartak se do konce utkání do žádné velké šance nedostal, a tak především za druhou půli bere 3 body hostující skvadra, která opět Lokomotivu se Spartakem utekla. Momentálně to dělá 4 body na 3. Lokomotiv, Spartak je o bod pozadu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

je mi lito ze to pisu sem, ale proste me to zajima, jak je to se zapasem City-Chelsea???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele