základní část, 22. kolo
28.08.2011 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:2

Strhující zápas mezi domácím Spartakem a CSKA přinesl čtyři branky. Nejdříve vedli domácí, CSKA stav zvrátilo na svou stranu, ale Emenike byl nakonec proti. 2:2.

Počátek utkání patřil spíše hostům, kteří branku Spartaku zasypávali střelami z velké dálky, hned z úvodu stojí za zmínku pokusy Ignaševiče nebo Tošiče, ale ani jeden z nich úspěšný nebyl. Ve 12. minutě utkání pálil z trestného kopu Honda, ale Dikáň byl na místě. Pár minut na to utekl aktivní Tošič Kirillu Kombarovovi a z velkého úhlu vyslal polocentr polostřelu na bránu Spartaku, Dikáň na balon nedosáhl, ale zachránila jej tyč! CSKA bylo lepším týmem. Ale ve 30. minutě pro tým Leonida Sluckého přišla pohroma. V souboji Wellitona s Akinfejevem se ruský brankář zranil a musel střídat, nahradil jej Čepčugov. Reprezentační brankář Ruska má pravděpodobně přetrhané vazy v koleni. Nerozchytaný Čepčugov nakonec na konci poločasu kapituloval. Spartak z první větší šance skóroval. Stalo se tomu tak v třetí minutě nastavení první půle. Carioca vyslal kolmicí Dmitrije Kombarova, který přihrával před bránu, jenže balon narazil do Čepčugovovy nohy a vyletěl do výšky. V této situaci se nejlépe zorientoval Welliton a hlavičkou poslal míč do brány. 1:0 a konec poločasu.

Po šesti minutách druhé půle bylo však srovnáno. Na starosti si to vzal člen útočného komanda CSKA Seydou Doumbia. Tošič kopal roh a balon ve vápně cestoval mezi hráči, až doletěl k cílové destinaci, nártu Doumbii, který bez skrupulí bombou doprostřed brány vyrovnal na 1:1.

O pár minut později se zaskvěl náhradní brankář Armějců, De Zeuw vyslal střelu, která byla tečována Ignaševičem, ale Čepčugov balon nakonec chytil. Důežitý zákrok. Hosté byli ve svém snažení úspěšnější. Tošič se probil hradbou těl a vyměnil si míč s Doumbiou, který mu jej do vápna obratem poslal zpátky, srbský hráč už pak s Dikáněm neměl problém. 1:2!

Už už se zdálo, že Armějci vedení udrží, ale v 75. minutě Spartak srovnal krok. Emenike dostal třicet metrů před bránou míč, trošku si jej potáhl a z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil. K úžasu všech skončila střela v bráně. Krásná střela do šibenice. 2:2!

Tři minuty na to dal Vagner gól a skóre se opět mě....vlastně neměnilo, Brazilec stál v ofsajdu. Zbytek utkání byl ve znamení hlídání dobytých pozic. Nikdo nechtěl už udělat chybu, a tak bitva o Moskvu nemá vítěze, po krásném zápase oba týmy berou po bodu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele