o udržení, 42. kolo
03.05.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tomsk v Samaře nebodoval a s jistotou padá

Mnoho ruských klubů teď v horizontu pár let oslaví svá výročí, například Spartak Moskva v dubnu 90 let od svého založení. Ve čtvrtek došlo i na Samaru, která existuje již 70 let. A toto jubileum dohrávkou s Tomskem oslavila stylově: výhrou a úprkem z dohledu baráže.

Aby té radosti a symboliky bylo učiněno opravdu za dost, o jedinou a tedy vítěznou trefu se postaral klubový rekordman v počtu startů, Anton Bober. Ten mimochodem letos oslaví také kulatiny, třicáté narozeniny, a ve čtvrtek se prosadil zblízka hlavičkou po centru levonohého Jakovljeva. Tak se stalo již v šesté minutě, od té doby nicméně Křídla v žádném případě jen nebránila hubený náskok: naopak nepouštěla z rukou dirigentskou taktovku, přičemž Karnilenka brzy vystřihl husarský kousek, když orazítkoval dvě protilehlé části brankové konstrukce jednou ranou.

Aby toho nebylo málo, těsně před pauzou odkulhal do kabiny tahoun hostí Adrian Ropotan, což bylo jen takovým předznamenáním rovněž druhopoločasového tápání Tomu. Tentokrát tedy docela jinačímu: návštěva se už začala dostávat do šancí, ty však pro změnu soustavně pálila. Baženov takto mířil do obou rohů Vjeramkovy klece, ani jednou nicméně nepochodil. Potom zase zabrali domácí a hned donutili Vaška k dvojitému zásahu. Jinak se ale hlavně pokračovalo v nervózním a nečistém duchu; sudí nakonec rozdal devět žlutých karet, aby horlivě protestujícímu Bojarincevovi z Tomsku dokonce ukázal i červenou.

Autor: Tomáš Daníček / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele