základní část, 1. kolo
14.03.2011 17:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Rostov - Spartak Moskva 4:0

Rostov si v klidu poradil se Spartakem 4:0 a vyhřívá se po prvním kole na 1. příčce. Dvě branky vstřelil Roman Adamov.

Rostov na nic nečekal a již v 5. minutě kopal penaltu. Rodri fauloval Adamova a ten se postavil k exekuci, ale Dikáň ho fantasticky vyhcytal a míč byl odvrácen na roh. Tam se Spartaku již Adamova nepovedlo ubránit a ruský internacionál hlavou otevřel skóre - 1:0.

Poté se taktovky ujal Spartak, přesněji Welliton, král kanonýrů minulého roku, ale žádný jeho pokus neskončil mezi tyčemi. Spartak dokázal svého soupeře zmáčknout před šestnáctkou, ale k šancím se díky obětavým obráncům Rostova nedostával. V 36. minutě mohlo udeřit na druhé straně, Kornel Saláta po přímém kopu Dikáňě nepřekonal. To byla také poslední zajímavá situace z první půlle. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0.

Druhou půli začali domácí stejně jako tu první. Opět po rohu skóroval kdo jiný než Roman Adamov, kapitán domácích. Po gólu se domácí stejně jako v první půli stáhli a čekali, co se bude dít. Spartak hrozil hlavně po standardkách, ale obrana Rostova byla v tomto zápase bezchybná. Na tu pasivní hru se již nemohl asi koukat Blatnjak a v 75. minutě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, k překvapení všech balon skončil v Dikáňově síti. Opravdu nádherný kousek.

A aby to nebylo všechno, tak zhruba o pět minut později se trefil Kalačev. Cholchov centroval zleva a míč propadl klubkem hráčů až k volnému Kalačevovi a ten propálil brankáře hostí - 4:0. Rostov byl při chuti a snažil se přidat pátý kousek, ale to se navzdory několika dalším závarům nepovedlo, a tak zápas skončil zcela jednoznačně a zaslouženou výhrou pro Rostov 4:0.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si Lejsi zachytá

Reagovat
smazaný uživatel

O poločasové přestávce se ukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
smazaný uživatel

to je nejak obracene ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele