základní část, 26. kolo
01.10.2011 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Rostov - Křídla Sovětů Samara 1:0

Prozatímně jediný gól sobotního programu padl v Rostově. Domácí tak úspěšně unikají záchranářským bojům. Naopak Samara se do nich opět připojuje. Branku vsítil na konci zápasu Smolnikov, ke smůle Samařanů.

Podobně jako v Nižném Novgorodu by se o slově fotbal ve vztahu k tomuto zápasu dalo úspěšně polemizovat. Nervozita z hráčů přímo stříkala a nikomu se moc hrát nechtělo. První kloudnou akci měl na svědomí asi nejfotbalovější hráč zápasu Kalačev, který prošel středem hřiště a posunul míč Adamovovi, který ale střílel nepřesně. Pak se zase nic nedělo. Až ke konci první půle zahrával rohový kop opět Kalačev a po pěkné "holomajzně" na malém vápně nakonec domácí míč odkopli. Poločas skončil nudnou remízou 0:0. Už jenom poměr střel 3-2 pro domácí hovoří za vše...

Počátek druhé půle byl konečně zajímavý. Začalo se hrát. Útok střídal útok. Nejdříve za hosty pohrozil pěknou střelou Petrov, na druhé straně po Kalačevově akci pálil Cocis. Poté se opět týmy stáhly do obrany a hrálo se hlavně kolem půlící čáry. Až v 69. minutě se domácím vcelku povedla akce. Chaguš utekl po pravé lajně a nacentroval před bránu, kde stál osamocený Grigorijev, ale míč netrefil přesně. Hosté se také ozvali až v 80. minutě, kdy Bober kopal přímý kop, který byl odvrácen na brankové čáře. A opět se v praxi uplatnilo staré známé pravidlo "nedáš-dostaneš". V 85. minutě se Smolnikov dostal za půlící čarou k míči, divoce s ním proběhl k levému křídlu a pak zpátky před vápna a trochu zoufale vystřelil šajtlí, ale byl z toho krásný gól. Brankář nemohl nic dělat, vysoký míč, snášející se pod břevno, následně se odrazil o tyč do branky, s tím se nedá nic dělat. 1:0.

Do konce zápasu se hostům již výsledek nepodařilo zvrátit, neboť domácí dobře bránili a nikam se už nehnali. Rostov si tedy připsal další výhru a dál utíká pásmu sestupu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele