základní část, 12. kolo
10.06.2011 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:1

Dinamo na svém hřišti remizovalo se Zenitem. Zápas byl ovlivněn chybou rozhodčího Jegorova, jenž neodpískal jasnou penaltu na bránu Petrohradu. Vyrovnávací gól navíc padl po vypršení nastaveného času.

V tomto zápase nemohl nastoupit zraněný Keržakov a také diskvalifikovaný Bruno Alvese. A nepřítomnost tahounů Zenitu byla znatelná už v prvním poločase. Bez technického Portugalce Zenitu očividně chyběl důraz na levém křídle. Lomić si v poklidu uhlídal jak Lazoviće, tak Fajzulina. Pravým křídlem, na které byl postaven Semak, se svěřenci Luciana Spallettiho snažili provádět své útočné akce častěji. V důsledku čehož nejnebezpečnějšími momenty u brány Šunina vznikaly hlavně díky pasům ze střední zóny. Uprostřed poločasu například Zyrjanov poslal Fajzulina na rendez-vous s brankařem Dinama, ale gólman vyrazil tvrdou ránu záložníka.

Co se týče Dinama, to od prvních minut mělo jasnou herní převahu. Dokonce mohlo vstřelit gól, jen kdyby v závěrečné fázi měl Samedov přesnější mušku. Předvést se musela Malafejev, který v kočičím skoku vyrazil hlavičku Fernádeze. Ovšem kolem dvacáté minuty Zenit vyrovnal hru. Nejpohlednějším se tak stal závěr první půle, kdy týmy předvedly otevřený fotbal. Gól z toho však nebyl.

Do druhé půle vyběhl Zenit s trochu jinou strategii, Semak byl poslán do středu hřiště a na pravém kraji se objevil Lazović. A byl to od Spallettiho skvělý tah, Srb totiž evidentně oživil projev svého týmu na pravé straně. Dokonce po jeho pasu mohl skórovat Bucharov. Avšak nedokázal trefit bránu z pěti metrů.

Pár minut nato mohl Zenit pykat za svou příliš lehkomyslnou hru. Kuranyi okradl Lukoviće, vyběhl sám proti Malafejevovi, jenže brankář vyrazil střelu německého útočníka. Ve středu poločasu se Spalletti rozhodl pro první střídání. Ne příliš výrazného Semaka nahradil Ionov. Chvíli nato střídala i druhá strana. Namísto Semšova na hřiště vyběhl Misimović a praktický hned poté, co se Bosňan objevil na trávníku, vznikla v pokutovém území Zenitu situace, která se po zápase bude jistě dlouho rozebírat.

V důsledku rychlého útoku Dinama se Samedov dostal s míčem do šestnáctky soupeře, kde ho srazil Hubočan. Jednalo se o stoprocentní penaltu, jenže hlavní rozhodčí si to nejspíš nemyslel. Brzy nato vstřelil gól Zenit. Spoluautorem branky se stal Lombaerts, který odcentroval míč na nejlepšího střelce probíhající Premier Ligy a Srb hlavou trefil bránu.

Ovšem na oslavy vítězství bylo příliš brzo. Hráči měli před sebou celých deset minut hrací doby. Dinamovci se vrhli do útoku a v nastaveném čase dokázali vyrovnat. Po rohu se míč ocitl u Samedova a ten tvrdou přízemní střelou rozvlnil síť. Inkasovaný gól vyvolal vlnu nevole u Spallettiho a fotbalistů, vždyť branka padla po vypršení nastavené doby, rozhodčí si však za svým rozhodnutím pevně stál. Zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele