základní část, 20. kolo
13.08.2011 14:15 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Dinamo Moskva - Těrek Groznyj 6:2

Moskevské Dinamo po porážce v Krasnodaru dokázalo s přehledem zvítězit nad Těrekem. Dvěma góly se vyznamenal Semšov, první gól v Premier Lize si připsal Jusupov. V zápase padlo zatím nejvíc gólu letošní sezóny.

Těrek začal drze. Už ve čtvrté minutě měl pěknou šanci Everton, jenže střílel nad břevno. Brzy však branka padla. Georgijev dvakrát obehrál Wilkshirea a odcentroval na vzdálenější tyč. Šunin chyboval, čehož využil Everton. V prvních minutách svého prvního zápasu v Premier Lize tak Brazilec ukázal, co od něho může Těrek čekat.

Rychle obdržený gól nikterak dinamovce neovlivnil. Domácí hodně útočili a bez větších problémů vyrovnali. Znovu zapracovala spolupráce mezi Voroninem a Kuranyim. Latinskoamerický Němec perfektně odcentroval přímo na hlavu ukrajinského hráče a ten neměl sebemenší problémy se skórováním. Pět minut na to se trefil i Kuranyi. Útočník obdržel pas, když byl zády k bráně, odstavil Chajmoviče a prostřelil brankaře.

Do šaten se šlo ale za stavu 3:1. Semšov totiž prošel středem hřiště a z dvaadvaceti metrů vystřelil. Míč po teči Chajmoviče letěl za záda brankaře.

Přestávka jako kdyby ani nebyla. Dinamo téměř ihned vstřelilo čtvrtý gól. Na rozdíl od předešlých branek, kdy se trefovali nejlepší střelci týmu, se tentokrát na střeleckou listinu zapsal jednadvacetiletý Artur Jusupov. Byl to jeho první gól v Premier Lize. I když je pravda, že mladík měl spíš štěstí. Po jeho centrostřele balón padáčkem doletěl do vzdálenějšího růžku brány.

Zbývající čas dal šanci střídajícím hráčům Dinama, aby se předvedli i oni. V 63. minutě Misimović obehrál dva obránce, dostal se ke Godzjurovi a vystřelil neklasicky patou. Zdálo se, že to bude nejhezčí gól sezóny. Omyl. Míč se odrazil od tyče.

Několik minut na to opustil hřiště Voronin, nahradil ho Karjaka. Tribuny vyprovázely Voronina obrovským potleskem a pak ještě skandovaly jeho jméno. Dinamo pokračovalo ve spanilé jízdě, rozehrálo kombinaci přímo v šestnáctce soupeře. Kuranyi perfektním pasem poslal na bránu Samedova a Jiránek musel faulovat. Penalta. K pokutovému kopu se postavil Karjaka, jenže Godzjur zachránil svůj tým. Ovšem dá se za stavu 1:4 něco takového říct? Následně svou šanci promarnil Misimović, když netrefil dolní roh brány. Těrek mohl snížit, po standardní situaci nebezpečně střílel Chajmovič.

Misimović se nejspíš smířil, že v zápase nebude skórovat, tak si řekl, že se zapíše aspoň jako asistent. Nahrával totiž Semšovovi, který vstřelil 104. gól své kariéry a zároveň druhý v tomto zápase. Gólové šílenství pokračovalo. Přesněji dalekonosné střely se vyvedly Georgijevovi a Sapetovi. Nakonec zápas skončil 6:2 a stal se tak zápasem s nejvíc nastřílenými brankami v sezóně.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele