o titul, 33. kolo
03.03.2012 13:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

CSKA Moskva - Zenit Petrohrad 2:2

Druhý CSKA Moskva v Lužnikach remizoval s vedoucím Zenitem Petrohrad 2:2. Za hosty dával obě branky Keržakova, góly za Zenit dávali Dzagojev a Musa. V dresu Zenitu se poprvé objevil navrátilec Aršavin, ale výrazně se neprosadil.

Zenit se ujal vedení už v 1. minutě, zadák Aňukov pasem za obranu našel útočníka Keržakova, ten utekl svému reprezentačnímu kolegovi Ignaševičovi a střelou na zadní tyč překonal mladičkého brankáře Revjakina. V další příležitosti Zenitu zachránila CSKA dobře postavená tyč, nastřelil ji hlavou z třech metrů Širokov po centru Keržakova.

V 17. minutě našel Honda přesným centrem Dzagojeva, tvůrce hry CSKA nejprve hlavou nechal vyniknout brankáře Malafejeva, ale z následné dorážky se nemýlil a bylo vyrovnáno.

Za Zenit poprvé po svém návratu z londýnského Arsenalu nastoupil Andrej Aršavin, ale odchovanec Zenitu, který nastoupil s číslem 29, byl nevýrazný a neupozornil na sebe žádným dobrým momentem.

V polovině prvního poločasu Armějci převzali iniciativu. Vznikly z toho šance Doumbii a Dzagojeva, oba ofenzivní tahouni domácích ale stříleli těsně vedle. Zenit zahrozil po dalekonosném přímém kopu aktivního Keržakova, brankář Revjakin míč vyrazil na roh.

Pět minut po začátku druhého poločasu se v dobrém světle ukázal opět gólman CSKA Revjakin, který vyrazil jedovatou střelu Širokova. V 56. minutě však podruhé kapituloval a opět z kopačky Keržakova. Kanonýr Petrohradu krásným "nohejbalovým smečem" z hranice pokutového území vrátil Zenitu vedení.

Zenit nadále působil lepším dojem, o to překvapivější tak byla odpověď CSKA, která znamenala vyrovnání na 2:2. Akce načal svou individuální dovedností Doumbia, na hranici pokutového území našel Hondu, který ihned šikovně vysunul do gólové pozice Musu. 19letý Nigerijec nabídnutou příležitosti nepohrdnul a z prvního doteku poslal míč za záda Malafejeva.

V 80. minutě měl vítězný gól na kopačce režisér hry CSKA Keisuke Honda, ale z hranice pokutového území zakroutil míč do břevna. V závěru se oba týmy snažily o vítězství, ale zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 2:2. CSKA i Zenit dnes ukázali skvělý fotbal.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele