základní část, 13. kolo
14.06.2011 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Anži Machačkala 3:0

Anži utržila první porážku od moskevského klubu v letošní sezóně. V 13. kole machačkalský klub prohrál s CSKA 3:0. Kromě útočného fotbalu byl zápas poznamenán potyčkou, do které se zapletli jak hráči, tak trenér Anži Gadži Gadžijev.

Týmy začali zápas v rychlém tempu a rychlý gól tak nebyl až takovým překvapením. Rychlá kombinace byla zakončena přesně mířenou střelou Vagnera Love z hranice pokutového území. Útočník ztřílel zpoza Roberta Carlose, se kterým se před zápasem vřele objímal. Kapitán Anži odehrál nejspíš svůj nejslabší zápas tuto sezónu.

Anži se vzpamatovala z gólu rychle, už po pěti minutách mohla srovnat skóre. Mubarak Bussufa vyslal perfektní pas do pokutového území, jenže Lachijalov nedokázal šanci proměnit. Doumbia se vzápětí z protiútoku vyznamenal střelou z hranice pokutového území, ovšem tentokrát se gólman hostů se střelou dokázal poradit.

Tlak CSKA rostl s každou vteřinou. Honda se posunul do středu hřiště a vyslal projektil do bližního rohu. Revišvili vyrazil míč před sebe. U dorážky byl jako první Mamajev, avšak překonat brankaře se mu nepovedlo. Brzy Alan Dzagojev nedokázal z šesti metrů poslat míč do sítě soupeře. Vagner mu skvěle nahrál, armějská desítka však trefila pouze brankaře.

K dvacáté minutě tak armějci vytvořili více šanci než v několika předešlých zápasech. Nakonec CSKA vstřelilo druhý gól. Psala se šestadvacátá minuta. A byl to opravdu krásný gól. Mamajev patou poslal nezištnou přihrávku na Hondu a ten dělovou ránou překonal Revišviliho. A opět svou roli sehrál Carlos.

Konec poločasu byl žhavým nejen po fotbalové stránce. Temperamentní machačkalští fotbalisté málem vyvolali bitku. Kamil Agalarov se šel objímat s Mamajevem, který byl předtím faulovan. Takové chování se nelíbilo Aldoninu a Berezuckému. V důsledku čehož se začali strkat všichni fotbalisté. Dokonce obvykle klidný Gadžijev se málem porval s Nababkinem.

Fotbalisté se uklidnili. Fanoušci však na tribunách bouřili a málem rozpoutali potyčku. Ovšem Igor Akinfejev dokázal uklidnit rozbouřené armějské fanoušky, Asildarov to samé provedl s těmi kavkazskými.

Druhý poločas proběhl v poklidném tempu. V jeho počátku měl Love skvělou příležitost přidat další branku, avšak nedokázal trefit bránu, míč proletěl jen pár centimetrů mimo branku. Anži ovšem ještě jednou inkasovala. Ignaševič rozehrál standardní situaci a Dzagojev, který byl první u balónu, svou šanci proměnil.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Náhodou jsem to dneska zapl v TV ... a byl jsem překvapený předvedenou hrou obou týmů vzhledem k postavení v tabulce ... CSKA na hřišti celkem dominovali ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele