základní část, 7. kolo
01.05.2011 12:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - FK Rostov 1:0

Druhý gól Roberta Carlose v Rusku přinesl jeho Anži domácí vítězství nad Rostovem. Sporná penalta a neméně sporné vyloučení Andreje Prošina zničily veškeré snahy hostů o udržení čistého konta.

Během prvních pěti minut dokázali domácí vytvořit u brány Antona Kočenkova několik nebezpečných situací, jenže záskok za Radiće svůj tým podržel. Možná na to i spoléhal Gadžijev, nejspíš chtěl, aby jeho svěřenci hned zpočátku vylekali náhradníka v bráně. Jenže ani Holenda, ani Lachijalov a ani Tagirbekov Kočenkova nepřekonali.

Aktivní zůstala Anži ne nadlouho, uprostřed prvního poločasu se hra stávala nudnou. A to hlavně díky tomu, že Rostov začal mít balón častěji na kopačkách, jenže své útoky rozjížděl pomaleji než soupeř. Ke konci poločasu hra ztratila veškeré tempo, nebyly k vidění žádné pořádné šance. Jediné, co mohli diváci vidět, byly tvrdé souboje. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a oba týmy se tak vydaly na pauzu bez vstřeleného gólu.

Kdo ví, co svým svěřencům řekl o přestávce Gadžijev, ale roli lídra na sebe ve druhé půli převzal Roberto Carlos. Brazilec zprvu velice nebezpečně vystřelil ze standardní situace, pak se pořádně opřel o balón na hraně pokutového území a ke konci první desetiminutovky druhého poločasu v brankovišti Rostova spadl Bussafa, což Suchina považoval za penaltový zákrok. Odpískaný pokutový kop byl víc než pochybný. K míči se postavil Carlos a s přehledem proměnil.

Anži po vstřeleném gólu ubrala na tempu a hra začala být opět nudnou. V 80. minutě nakonec přišel druhý velice kontroverzní zásah ze strany rozhodčího. K dlouhému pasu se snažil dostat Holenda, dva metry před ním byl Andrej Prošin. Jakmile se Čech dostal na úroveň soupeře, spadl a Suchina bez jakýchkoliv prodlev ukázal obránci červenou. Dva zásahy arbitra rozhodly o osudu zápasu. Anži zvítězila s minimálním rozdílem a Rostovu nepomohl ani žolík v podobě Grigorjeva.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele