o titul, 32. kolo
27.11.2011 16:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - CSKA Moskva 2:1

Po remíze v Petrohradu se fotbalisté Anži Machačkala dočkali dalšího úspěchu, na svém stadionu porazili CSKA Moskva 2:1.

Oba kluby se v Machačkale utkaly teprve nedávno a CSKA zvítězilo 5:3. Tentokrát ale mužstvo z Dagestánu působilo mnohem kompaktnějším dojmem. Domácí měli první vážnější šanci, ale Lachijalov Čepčuga nepřekonal. Nepovedlo se to ani Kamerunci Eto'ovi, vybíhající Čepčugov mu šanci zhatil.

CSKA zorganizoval tlak uprostřed prvního poločasu. Hosté se vehementně dožadovali pokutového kopu po ruce Žirkova, ale píšťalka sudího Suchiny zůstala němá. Pak dal o sobě vědět Brazilec Vágner Love, jeho střela skončila na břevně.

Ke konci poločasu si oba týmy vyměnili po jedné šanci. Vágner nebyl schopen zúročit skvělou přihrávku Cauny a v odpovědi Eto'o zklamal při nájezdu na Čepčugova.

První poločas měl dobrou úroveň, ale po změně stran hráči obou týmů přichystali fanouškům báječný fotbalový zážitek. Hned z kraje druhého poločasu Lachijalov vyzrál na obránce Ščennikova a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Z vedení se ale Machačkala neradovala dlouho, po akci útočného dua Doumbia - Vágner bylo vyrovnáno přesným zakončením Brazilce - 1:1.

Jakoby Anži i CSKA zapomněli na obranu, vidět bylo plno krásných útočných akcí. Lachijalov měl možnost podruhé v zápase skórovat, ale tentokrát na Čepčugova nevyzrál. Na druhé straně se zachoval sobecky Doumbia, když místo střely nehledal lépe postaveného Dzagojeva. O několik miut později Vágner Love opět orazítkoval břevno. Gól do sítě Anži visel na vlásku, po geniální přihrávce Vágnera pálil ve stoprocentní příležitosti nad branku Doumbia. Po gólu si volaly i šance Anži. Čepčugov dělal v brance někdy nemožné, vytáhl například parádní střelu Gadžibekova.

Rozuzlení zápasu přišlo v 85. minutě., Machačkala našla skulinku v obraně CSKA, do ní si naběhl Žirkov a Čepčugov jej musel faulovat. Červená karta pro brankáře CSKA a navíc výhoda pokutového kopu pro domácí. Zodpovědnost na sebe vzal Samuel Eto'o a nemýlil se - 2:1.

Do konce zápasu chybělo pár minut, ale infarktových chvíli pro fanoušky Anži bylo nespočet. Armějci měli příležitosti minimálně vyrovnat, ale nestálo při nich štěstí. Jako by si proti dagestánskému soupeři vystříleli prach, letos jeho konto zatížili devíti brankami.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele