30. kolo
28.11.2010 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 0:0

Samara v Petrohradu vybojovala bod a zajistila si tak účast v Premier lize i v příštím roce. Poklidný zápas skončil bez branek. Zápas nedohrál Portugalec Meira, který byl po dvou žlutých vyloučen.

Aktivněji začali domácí, navrátilec do základní sestavy Bucharov ve 4. minutě přihrával před branku na Dannyho, ale jeden z obránců míč odvrátil. Po aktivním začátku se hra trochu uklidnila, balon drželi na kopačkách hlavně hosté, ale ne a ne něco vymyslet. To nevadilo výborným fanoušků Zenitu, kteří opět svým miláčkům vytvořili výbornou atmosféru. V 17. minutě málem udeřil Bucharov. Po centru byl u balonu dřív než brankář Lobos, ale dostal se až do ostrého úhlu a Leilton míč odvrátil na roh. Z něj domácí také neudeřili. Po této akci se dlouho nic nedělo. Oba týmy se trápily s těžkým terénem a jakákoli složitější kombinace skončila před vápnem.

V 43. minutě z ničeho nic konečně vypálili hosté. Sosnin nechal promluvit svou levačku a zpoza vápna pálil k tyči. Malafejev byl poprvé nucen vykonat nějaký pohyb, míč vyrazil na roh. V nastavení jen těsně minul tyčku svou střelou Jakovlev, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Domácí byli sice lepší, ale nepřineslo to ovoce.

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří se více tlačili do útoku, kdežto hráči Zenitu se snažili hrát obezřetně a opatrně. V 50. minutě se do útoku také vrhli domácí. Ionov byl faulován a z přímého kopu technicky po zemi pálil Huszti, ale Lobos jeho pokus kryl. V 57. minutě střílel z velké dálky Fajzulin, ale jeho střela ohrozila maximálně domácí kotel. V 60. minutě fauloval Meira a dostal druhou žlutou kartu. První obdržel za nesportovní chování, a tak byl nucen jít pod sprchy.

V 68. minutě po centru hlavičkoval Kuzněcov, níkým nehlídaný, ale pouze do náruče Vjačeslava Malafejeva. Jednalo se o teprve o první náznak šance po vyloučení. Po zbytek utkání Samara dostala Zenit pod trvalý tlak, leč bez nějaké větší šance. Až v 87. minutě pálil pohotově Savin, ale nad. Hosté se zdráhali střílet, spíše kombinovali, ale bez nějakého úspěchu. Terén byl proti. Konec zápasu se jen dohrával. Fans na Petrovském oslavovali titul nádhernými chorály, kotel se dokonce vysvlékl do půl těla a užíval si poslední manuty mistrovské sezony. Poté, co pan rozhodčí pískl do píšťalky, se mohli radovat všichni. Spaletti se dokonce svlékl do půl těla a šel se radovat k fanouškům. Ale Samara nemusela také zoufat. Křídla se zachránila. Jen pro informaci, zápas skončil tak jak začal, 0:0.

Autor: Jan Nápravník

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele