28. kolo
14.11.2010 13:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit slaví titul

Zenit Petrohrad rozstřílel FK Rostov 5:0 a dvě kola před koncem Premier Ligy si zajistil mistrovský titul. Podruhé v ruské historii!

Nahecovaný Zenit před zaplněným publikem bušil do obrany Rostova od prvních minut. Do extáze uvrhl stadion Petrovskij v 40. minutě Lazović, Ghionea fauloval srbského záložníka a sudí Jurij Baskakov neváhal s odpískáním pokutového kopu. Opakovaný záběr ale ukázal, že držení bylo vzájemné. Každopádně sám postižený Lazović penaltu proměnil a Zenit vedl 1:0. Mezitím v Nalčiku vyrovnal domácí Spartak krátce před koncem zápasu proti CSKA, což znamenalo, že pokud dnes Pitěrci vyhrají, slaví titul. Při odchodu hráčů do kabin si něco hlasitě vyříkávali trenéři obou mužstev Spalletti s Protasovem. Pravděpodobně spornou penaltovou situaci. Oba rozzuřené kohouty museli od sebe odtrhávat asistenti.

Po změně stran se hra uklidnila, Zenit trpělivě vyčkával na nějaký protiútok a Rostov neměl sílu s nepříznivým vývojem něco udělat. Nakonec se roztrhl s góly pytel patnáct minut před koncem. V 75. minutě zvýšil na 2:0 Sergej Semak. Celý stadion za tohoto stavu pomalu začínal slavit mistrovský titul a ani Rostov neměl v plánu Pitěrcům oslavy překazit. Do konce utkání se ještě zapsal mezi střelce útočník Keržakov a dvakrát v 90. minutě střídající Bucharov, který byl na hřišti teprve od 88. minuty. Zenit Petrohrad tak zvítězil drtivým skóre 5:0 a stal se zaslouženě mistrem Ruska roku 2010.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele