6. kolo
17.04.2010 09:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Zenit Petrohrad 0:0

Tom a Zenit v zápase šestého kola ruské Premier Ligy hrály nerozhodně 0:0. Pitěrci si nedokázali vytvořit jedinou nebezpečnou akci u brány soupeře. Artjom Dzjuba zase nedokázal proměnit šanci a rozhodnout zápas ve prospěch svého týmu.

Šesté kolo zahájil brzký zápas v Tomsku, kde se střetly místní Tom, jenž nezačal sezónu vůbec špatně, a Zenit, který ztratil pouze dva body. To, že tým pod vedením Valerije Nepomnjaščeho doma nerozdává body zdarma, se přesvědčil moskevský Spartak, který zde uhrál také remízu.

Zároveň Tom málem porazil moskevské Dinamo. Takže tým, jenž je posílen několika bývalými spartakovci, předvádí letos dobrý fotbal a trenér má dostatek hráčů na rotaci sestavy.

Před zápasem Pitěrci trénovali v brzkých ranních hodinách, aby byli v sobotu připravení ke změně časového pásma. Jediné, k čemu se nedá moc dobře připravit, je kvalita trávníku. Hřiště se nenacházelo zrovna v ideálním stavu.

Začátek zápasu se nesl v pomalém tempu. Týmy se navzájem seznamovaly. Domácí se snažili hrát v obraně velmi obezřetně. Snažili se nedovolit soupeři usadit se ve středu hřiště. Ze začátku se hráči předváděli nepřesnými pasy, ovšem jedna ze střel na branku Zenitu málem vedla ke gólu. Dzjuba ovšem nemířil přesně.

Hosté na to odpověděli chytrou střelou Keržakova zpoza pokutového území, ale balón šel mimo. Později se petrohradský útočník předvedl znovu, tentokrát hrubou hrou proti Kimovi. Za to ho sudí Lajuškin spravedlivě odměnil žlutou kartou. Konec prvního poločasu nepřinesl žádné zvraty.

Ve druhém poločase byl takřka neviditelný Keržakov vystřídán Rosinou. Nepomnjaščij stáhl druhého útočníka Maznova a na hřiště pustil exspartakovce Kovalčuka. Hosté poté málem inkasovali. Po centru ze standardní situace Dzjuba přeskočil všechny ostatní a hlavičkoval. Míč proletěl těsně nad břevnem. To vše předzvěstovávalo herní převahu domácího týmu, který byl velmi aktivní a nenechával Zenit nebezpečně útočit.

V 75. minutě chyboval Malafejev. Po nahrávce dozadu nechal odskočit balón daleko od své nohy, ale přesto dokázal odkopnout míč do bezpečí. V horším případě by Tom mohla otevřít skóre. V koncovce zápasu pustil trenér domácích na hřiště druhého útočníka Prudnikova. Bylo vidět, že domácí chtějí získat tři body. O něco později byl nucen opustit hřiště Ivanov, který měl problémy s ramenem. Nahradil ho Smirnov. Nakonec zápas skončil remízou 0:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele