6. kolo
18.04.2010 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 1:1

Moskevské Dinamo nedokázalo udržet v Grozném vedeni a přetrhnout tak sérii čtyř zápasů bez výhry. V šesté nastavené minutě vyrovnal Šamil Lachijalov z penalty.

Už v osmé minutě se dostal do výborné střelecké pozice Asildarov, ale jeho střelu nakonec blokoval Kolodit. Následně útočník Těreku utekl obráncům, Fernández však na poslední chvíli zabránil výstřelu a domácí se dožadovali penalty. Za minutu málem Gabulov daroval balón ve svém pokutovém území Arcemu.

Dinamovci pak provedli útočnou akci, když se do volného prostoru prodral Kokorin, ale střílel z ostrého úhlu a Dikan střelu blokoval. Až někde uprostřed poločasu se podařilo hostům srovnat hru, ovšem několik rohových kopů a dalekonosných střel nedoletělo do brány. Ve 32. minutě zachránil Dinamo Gabulov, jenž dokázal vykryt skvělou střelu Lachijalova. Za pět minut měl Těrek daleko nebezpečnější standardní situaci, Gregorijev bohužel střílel pouze do zdi.

V odpovědi střílel z trestného kopu Kolodin, ovšem balón opět zasáhl pouze obránce. A přece jen musel Dikan předvést dva kvalitní zákroky po silných střelách Voronina a Granata. Po střele Granata navíc do prázdné brány dorážel Voronin, avšak netrefil.

Po přestávce domácí pokračovali v útocích. A i když je vystrašila nepřesná střela Kokorina, hra se pomaloučku, polehoučku přesouvala ke Gabulovově bráně. V 57. minutě se ke střeleckému pokusu propracoval Asildarov, ale jeho slabá střela našla Gabulovovu připravenou náruč. Dinamo na to odpovědělo po svém - gólem. Kobelevovi se podařilo střídání, namísto Česnauskise vyběhl na hřiště Dmitrij Kombarov, který se postavil na svou obvyklou pozici v záložní řadě. Gólovou akci rozehrál Kokorin, jenž poslal pas nalevo na Samedova. Jeho střelu ještě Dikan dokázal odrazit, na pokus doražejícího Kombarova už ale neměl nárok.

Těrek se ještě s větším úsilím snažil zvrátit nepříznivý stav. Navíc Kowalczyk za podražení Lachijalova obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. Na pravého beka se posunul Wilkshire a kvůli upevnění středové řady vyběhl na trávník Semšov, jenž nahradil Kokorina. Bajdačnýj se rozhodl hrát na tři obránce. Dolu šel Ujcev, kterého nahradil Sadajev. V 76. minutě měl příležitost Asildarov, jenž po nahrávce od Arceho střílel hned z první a trefil Gabulova. Balón prakticky neopustil pokutové území hostů. Suchin nastavil čtyři minuty. Asildarov měl ještě šanci na vyrovnání, když nebezpečně střílel. Ovšem opět do připraveného Gabulova. A na konci páté nastavené minuty odpískal Suchin spornou penaltu za faul Sadajeva. Lachijalov si postavil míč před Gabulova a zachránil Těrek od porážky.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele