13. kolo
17.07.2010 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Rubin Kazaň 0:1

Jediná branka rozhodla o vítězství Rubinu Kazaně nad domácím Spartakem. Postaral se o ni už ve čtvrté minutě záložník Noboa. Ač měl Spartak více ze hry, odchází v lize potřetí v řadě s porážkou.

Pro Spartak bylo dnešní utkání nesmírně důležité, mužstvo trenéra Karpina se po dvou porážkách v řadě propadlo až na osmé místo a další případný neúspěch by prohloubil krizi v moskevském klubu. Červenobílým dnes ke všemu chyběl zraněný kanonýr Welliton, místo něj se na hrot postavil Brazilec Ari. Hosté nastoupili rovněž s jedním hrotovým útočníkem a tím byl Alexander Bucharov, do sestavy se po zranění vrátili Orechov s Ansaldim.

Významný krok za třemi body udělal Rubin už ve třetí minutě, střílený centr Noboy skončil za zády překvapeného brankáře Džanajeva. Před Spartakem stál rázem nesmírně náročný úkol, ve zbývajících minutách překonat takřka bezchybnou defenzívu úřadujícího mistra.

Spartak začal obléhat branku Kazaně a jako první zahrozil mladík Ananidze nebezpečnou střelou v 10. minutě, brankář Rubinu Ryžikov jí vytáhl na roh. Obrana Spartaku je velkou slabinou a potvrdilo se to v 14. minutě, když si nechala za zády projít dlouhý nákop, na který si naběhl kapitán Semak, veterán hostů ale nevyslal příliš tvrdou a umístěnou střelu.

Obě mužstva si na umělce v Lužnikach nic nedarovaly a sudí Suchina rozdal za hrubé zákroky tři žluté karty. A to byl ještě shovívavý. Aktivní Spartak přitlačil svého soupeře na vlastní polovinu a Ryžikov měl plné ruce práce. Největší šanci měli Karpinovi svěřenci ve 44. minutě, kdy měkký centr Paršivljuka poslal hlavou do břevna Ibsona a následné nůžky Ananidzeho lapil připravený Ryžikov. V nastaveném čase prvního poločasu Ananidze vyslal další jedovatou střelu, kterou Ryžikov vyrazil před sebe, kde málem dorážel Ari, jeden z obránců Rubinu ale byl u míče rychleji.

Krátce před poločasovým hvizdem navíc přišel Rubin o záložníka Natcha, toho ve středu zálohy nahradil Polák Rafal Murawski. Smůla Kazaně na zranění tak pokračuje.

Ani po změně stran se diváci nenudili, i když Rubin už toho domácímu Spartaku tolik nedovoloval. Ve 48. minutě byl každopádně blízko vyrovnání kapitán červenobílých Alex Meschini, jeho prudké střele chyběly milimetry. Trenér Spartaku Karpin začal hru oživovat střídáními, Ananidzeho nahradil Maidana a místo Sajenka šel na hřiště Kozlov. V 67. minutě měl gól na kopačce Ari, ale fantastickým způsobem jej o něj připravil Ryžikov.

Čím se blížil konec utkání, tím víc měl míč na kopačkách Spartak. Výborně organizovaný Rubin ale zastavoval akce Spartaku zpravidla před šestnáctkou. Pro střídání se rozhodl i Berdyjev, unaveného Kasajeva nahradil Bystrovem, poslední výměnu udělal i Karpin, místo Ariho šel na hřiště Jakovlev.

Plány Spartaku na závěrečný tlak v nastaveném čase zhatilo vyloučení Kudrjašova. Rubin zvítězil na půdě Spartaku 1:0 a posunul se na druhé místo, CSKA má ale zápas k dobru. Moskevský Spartak se naopak tabulkou propadá.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele