3. kolo
28.03.2010 12:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 2:1

Ambiciózní Lokomotiv Moskva utrpěl další ztrátu, když opět ztratil všechny body s přímým konkurentem v boji o mistrovský titul. Po úvodní prohře v Kazani Železničáři prohráli i v Lužnikách se Spartakem Moskva 1:2, ikdyž v závěru zápasu sahali aspoň po remíze.

Další moskevské derby přivítal teplý a slunečný jarní den, který do ochozů stadionu Lužniki přilákal něco kolem 40 tisíc fanoušků. Ti od začátku zápasu viděli poměrně pohledný a rychlý fotbal se šancemi na obou stranách. Hned po 11 minutách se dočkali i prvního gólu. Po standardce z kopačky Alexe byl ve skrumáži před brankou nejdůraznější Marek Suchý a od jeho kolene se míč odrazil do branky Guilhermeho.

Hned v 18. minutě se gólově představila i další čerstvá posila Spartaku. Brazilec Ari si zpracoval chytrou přihrávku Alexe a umístěnou střelou s trochou štěstí přidal druhý gól Spartaku. Druhý gól domácí ohromně povzbudil a hostující Lokomotiv prakticky nepouštěli k balonu. V 28. minutě však utekl domácím aktivní Janbajev a předložil gólovou přihrávku Alijevovi, který nekompromisně zakončil.

Po úvodní útočné půlhodině se hra zklidnila a vyrovnala a na hřišti bylo k vidění více tvrdých osobních soubojů ve středu pole. Podobný fotbal pokračoval i ve druhé půli, do které nečekaně nenastoupil domácí Welliton, kterého vystřídal Jakovlev. Lokomotiv pak během druhé půle vystřídal špatného Syčova, který se v zápase ukázal pouze nasimulovaným pádem před pokutovým územím Spartaku.

Lokomotiv s blížícím se koncem zápasu stupňoval tlak a vypracoval si několik nebezpečných šancí. Žádná z nich se gólově neujala a když v 92. minutě zakroutil Alijev přímý kop pouze do břevna Džanajevovy branky, ukončil rozhodčí Lajuškin zápas za stavu 2:1 pro domácí.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele