26. kolo
30.10.2010 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva - FK Rostov 2:1

Spartak dokázal navázat na výhru nad Zenitem a v 26. kole Premier Ligy udolal Rostov. K vítězství Moskvanům pomohla jako minule penalta v posledních minutách utkání. Tentokrát rozhodl irský legionář McGeady.

Domácí jsou ve formě a tomu také odpovídal začátek zápasu. Již v sedmé minutě mohl otevřít skóre Welliton. McGeady utekl po pravém křídle a poslal míč přímo před branku, kde se nacházel brazilský kanonýr domácích. Jenže toho v rozhodujícím okamžiku čistě skolil obránce hostí. Welliton se rozčiloval marně. O 8 minut později pomohla Rostovanům dokonce tyčka. Welliton si ve vápně poradil s Okoronkwem a z úhlu pálil po zemi na branku. Avšak vyběhnuvšího Amelčenka spasila tyčka. A další šance Spartaku. Kombarov převzal míč na hranici vápna, neotálel a hned pálil na branku. Amelčenko byl připraven.

To vše se událo v 18. minutě. Spartak měl naprostou převahu a zdálo se, že každou chvíli musí gólman hostí kapitulovat. Rostov se v prvních minutách nezmohl na nic. Ale v 25. minutě bylo vše úplně jinak. Zahřmělo a uhodilo na druhé straně. Rostované zahrávali rohový kop, Gackan odvrátil balon mimo vápno, čímž vlastně přihrál svému spoluhráči Chagušovi, který se prokličkoval do vápna a přízemní střelou na zadní tyč nedal Dikaňovi šanci - 0:1.

Ale tento šok na Spartakovcích nezanechal ani stopu a jestli ano, tak to byla tak malá stopa, že by jí nevypátral ani Sherlock Holmes. Karpinovi svěřenci se do hostů zakousli ještě více a po pár šancích (zejména McGeady vynikal aktivitou) se konečně prosadil Welliton. Konkrétně se to událo v 39. minutě. aktivní McGeady poslal z pravého křídla lahůdkový pas, na který si výborně naskočil brazilský kanonýr a Amelčenko neměl šanci - 1:1.

A jelikož se toho již více neudálo, tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Diváci mohli být spokojeni tak z půlky. Jejich miláčci sice hráli výborně, ale stav byl nerozhodný.

Druhá půle byla hodně opatrná. I hosté se začali více osmělovat a domácí se tlačili do šancí většinou po křídlech. Rostované si dokonce vypracovali i šanci, ale Achmetovičova hlavička byla slabá. Dikáň neměl problém. V 69. minutě vystřelil Kombarov, ale branku netrefil. Celý druhý poločas byl nezáživný, až v 91. minutě se do vápna řítil střídající Kozlov a Okoronkwovi nezbylo nic jiného než faulovat. K pokutovému kopu se postavil McGeady a střílel doleva, Amelčenko sice vystihl směr, ale na prudkou ránu k tyči byl krátký - 2:1. To byla také poslední akce zápasu, jelikož hosté se na nic již nezmohli. Spartak tak zaslouženě vyhrál a vypadá to, že se v první čtyřce v pohodě udrží.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele