9. kolo
06.05.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Anži Machačkala 3:0

Moskevský Spartak deklasoval na stadionu Lokomotiv Anži díky dvěma gólům Wellitona a v této sezóně prvnímu gólu Alexe. Prodloužil si tak svou sérii neproher na osm zápasů.

Už ve druhé minutě si Machačkala vybojovala standardní situaci, ale Tagirbekov střílel pouze do zdí. Spartak začal hrát velmi rychle a nutil soupeře běhat bez míče. Za chvíli si volný kop vysloužili i domácí. Alex namísto střely neočekávaně odcentroval a Stranzlovi chybělo málo k tomu, aby dopravil míč do brány.

Rychlé tempo vedlo spartakovce k častým ztrátám, ovšem některé dobré kombinace jim vycházely. Stejně tak i u Anži. Ve 25. minutě v rychlém protiútoku Holenda našel přesným pasem Strelcova, ten však střílel mimo. Několik minut na to mohl Alexandr Gvardis odpískat penaltu, když Ibson zastavil míč rukou ve svém pokutovém území. Ve 33. minutě Džanajev nešťastně vyboxoval balón a tak musel napravovat svou chybu po následné střele Strelcova.

Na druhé straně se domácí také snažili. Ari střílel z otočky, Ibson se pokoušel přelobovat gólmana. Nad střílel Alex. Branku vstřelil do té doby ne moc viditelný Welliton. Alex poslal pas do šestnáctky na Saenka, ten prodloužil na vzdálenější tyč, kde čekal brazilský ostrostřelec.

Po přestávce ostřelování brány Abajeva pokračovalo. Brankář hostů vyrazil pokus Alexe, ochrance svatyně nepřekonal ani Welliton. Pak to zkoušel opět Alex. Abajev byl zase na místě. Chytře poslal točený balón Ari, avšak netrefil. A když už se zdálo, že se hra vyrovnává, Spartak vstřelil druhý gól. Během útoku prohrál souboj Bakajev a v následujícím protiútoku vyslal Ari přesnou nahrávku na Wellitona. Brazilec přesně zakončil.

Gadžijev vyslal na hřiště osmnáctiletého gruzinského útočníka Georgie Iluridzeho, jenž si tak odbyl debut v Premier Lize. Anži už ale s výsledkem nedokázala nic udělat. Naopak Spartak využil dalšího zaváhání obrany hostů a Alex zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele