29. kolo
20.11.2010 12:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad 2:2

Rubin doma pouze remizoval s oslabeným Zenitem 2:2 a přišel tak o šanci na přímý postup do LM. V tomto krásném zápase museli domácí dotahovat dvoubrankové vedení hostí.

Počátek zápasu se odehrával hlavně mezi šetnáctkami, ale to nevadilo divákům, kteří v nepříjemném počasí, kde posléze i sněžilo, vytvářeli hráčům výbornou atmosféru. Zejména ti z Petrohradu.

V desáté minutě kopali právě hráči Zenitu přímý kop ze zhurba dvaceti metrů po faulu Šaronova, který coby obránce dostal teprve první žlutou v sezoně za faul na Zyrjanova. Z trestňáku mohl udeřit Keržakov, ale Noboa na poslední chvíli odvrátil na roh. Z toho hosté taky neudeřili.

V devatenácté minutě se poprvé měnilo skóre. Po rohu se k míči za vápnem dostal Fajzulin a jeho střelu pravděpodobně trochu tečoval Meira, takže brankář domácích neměl šanci reagovat - 0:1.

Dvě minuty na to kopal na druhé straně Noboa přímý kop z 25 metrů a málem bylo vyrovnáno, ale jeho technická střela skončila zhruba metr vedle tyčky Borodina.

Obdržený gól paradoxně vlil krev do žil hráčům Kazaně a dostali se do tlaku, z kterého ale kromě pár náběhů za obranu a pokažených centrů nic nebylo. Hosté se spoléhali na dobrou obranu a brejky. Až v 35. minutě kopal opět Noboa přímý kop a míč už letěl do branky, ale Borodin skvělým tygřím skokem balon chytil. O minutu později bylo ve vápně Zenitu ještě větší horko. Borodin vyběhl a chtěl vyrazil centr, ten propadl a Karadeniz ve velkém úhlu střílel do prázdné branky, ale jeho nůžky našly pouze hlavu jednoho z obránců na brankové čáře. Z následné střely bylo břevno. Borodin si hluboce oddechl. První zápas v sezoně a hned tak těžký. V těchto chvílích bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a gólman hostí k tomu. V 40. minutě kopal Karadeniz další přímý kop a Borodin s vypětím všech sil vytlačil balon nad břevno.

A jelikož se domácí poté na nic kloudného nezmohli, tak se šlo do šaten za stavu 0:1 pro Zenit. Nutno dodat, že po gólu Rubin hosty úplně vymazal.

Druhý poločas zahájili výkopem domácí. A začali aktivně, z dobrých třiceti metrů vypálil Natcho a Borodin míč nechytil, ale vyrazil před sebe, kde byl nejdříve Medveděv, který ale netrefil bránu. Poté, co někdo možná usínal nudou, tak v 55. minutě skórovali opět hosté. Danny přiťukl Keržakovovi, který našel přes celé pokutové území centrem Husztiho a ten z první propálil gólmana domácích Arlauskise - 0:2. A fans Zenitu začali odpalovat první ohně.

Jestliže první obdržený gól Kazaň nabudil, tak ten druhý měl opačný efekt. V 57. minutě hlavičkoval Lombaerts z rohu, ale gólman domácích ho vychytal, stejně tak o minutu později, kdy štěstí pokoušel Keržakov. V 61. minutě se domácí dočkali. Po krátce rozehraném rohu se k míči dostal Natcho a jeho centr našel hlavu Cesra Navase, který jako kladivem zatloukl míč do brány - 1:2.

V 67. minutě bylo vyrovnáno. Medveděv po Portnjaginově přihrávce běžel sám na Borodina a propálil ho - 2:2.

Hosté okamžitě reagovali a o dvě minuty později centroval před branku Rosina, Keržakov měl před sebou jen brankáře, ale na poslední chvíli mu byl vypíchnut balon.

V 75. minutě mohlo být pro domácí ještě veseleji, Medveděv na hranici vápna patičkou přepustil míč Portnjaginovi, který tváří v tvář Borodinovi selhal. O dvě minuty později Medveděv dokonce Borodina překonal, ale jeho střela podél brankáře hostí mířila o kousíček vedle. V téže minutě se proběhl po hřišti fanoušek hostí, zastavil se u Zyrjanova, popovídali si a odešel s pořadateli. O minutu později Keržakov pálil k tyči, ale brankář domácích míč nakonec chytil. Od osmdesáté minuty hrály oba týmy evidentně na 110%, každý chtěl vyhrát, ale neurodila se žádná velká šance, a tak zápas skončil zaslouženou remízou 2:2. Kuban Berdyjev bezprostředně po zápase řekl, že byl se hrou spokojen, ale ne s výsledkem.

Autor: Jan Nápravník

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak tady už o nic nejde a podle toho to bude vypadat, Rubin Kazaň zvítězí 2:0 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele