14. kolo
24.07.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Dinamo Moskva 2:0

Rubin Kazaň přesvědčivě porazil 2:0 Dinamo Moskva a posunul se v tabulce na druhé místo Premier Ligy. O obě branky vítězů se postaral Alan Kasajev.

Ruský mistr měl před utkáním problém na hrotu. Kanonýr Bucharov odešel do Petrohradu a v útoku se tak kvůli nedostatku útočníků objevilo čistokrevné křídlo Karadeniz. Proti Kazani navíc stálo ambiciózní Dinamo s respektovaným trenérem Božovičem na lavičce.

Na papíře se mohlo zdát, že Rubin se na body hodně natrápí, ve skutečnosti tomu tak nebylo. V prvním poločase oba týmy ukázaly fanouškům, jak náročné je hrát v takovém vedru a na hřišti se toho událo velmi málo.

Vše podstatné přišlo ve druhém poločase. V 55. minutě Kazaň podnikla svůj typický smrtící přechod do útoku, Kasajev se objevil sám před brankářem a střílel nekompromisně pod břevno. Gabulov v brance Dinama neměl nárok, Rubin šel do vedení 1:0.

Dinamo se ani nestačilo nadechnout k honbě za vyrovnáním a Kasajev se opět vyznamenal. Šikovné křídlo Rubinu si pohrálo s Wilkshirem a Fernandezem a z hranice pokutového území vyslalo přízemní střelu, která se od tyče odrazila do branky.

Bylo po zápase, perfektně bránící Kazaň utkání za stavu 2:0 neztrácí. Dinamo, které se muselo obejít bez útočné hvězdy Voronina (zranění během rozcvičky) hrálo stylem vše na Kokorina, ale mladá naděje bělomodrých neměla na urostlé zadáky Kazaně nárok. Hosté to také často zkoušeli ze středních vzdáleností, ale v brance Rubinu momentálně stojí fantastický Ryžikov, který v nadsázce chytal pokusy Dinama do zubů.

Dinamo zdaleka nepůsobilo jako tým, který chce útočit minimálně na Evropskou ligu a dá se říct, že dnes bylo o třídu horším týmem.

Autor: David Kubáň / football.ua

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele